Tanévkezdő támogatás hatszáz diáknak

2015. augusztus 26., szerda

Idén is segíti a rászoruló diákok iskolakezdését a Magyar Református Szeretetszolgálat. A határainkon innen és túl nehéz körülmények között élő családokhoz augusztus 29-től jutnak el a tanszereket tartalmazó csomagok, összesen három millió forint értékben.

Csaknem hatszáz csomagot ad át a Magyar Református Szeretetszolgálat a rászoruló diákoknak, hogy támogassa a nehéz körülmények között élők iskolakezdését. A csomagok tartalmazzák a tanórákon nélkülözhetetlen eszközöket, így például füzetet, tollat, ceruzát, temperát, zsírkrétát, vonalzót, rajzlapot, ollót és gyurmát – összesen harminc eszközt.

Mindezek mellett a Szeretetszolgálat egyéb taneszközökkel és iskolatáskákkal is segíti a rászoruló diákokat – ehhez a programhoz még lehet csatlakozni, hiszen a használt, de még jó állapotban lévő iskolatáskákat szeptember első hetéig gyűjti a szervezet. Szegedtől Budapestig, Pápától Debrecenig országszerte tizenkét gyűjtőponton fogadják a határon túli és belföldi diákoknak szánt adományokat.

A Szeretetszolgálat programját pénzadománnyal is támogathatják: a 13600-as telefonszám 66-os kódjának hívása – illetve a 13600-as számra a 66-os kód küldése üzenetben – 250 forint támogatást jelent a rászoruló diákoknak. A 10702019-85008898-51100005-ös számlaszámra is küldhetnek adományt „Tanszer" megjegyzéssel.

www.jobbadni.hu

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió