Félmilliárd forint a református oktatásra

2015. június 04., csütörtök

A Magyarországi Református Egyház a közelmúltban sikeresen pályázott, s az Új Széchenyi Terv keretében novemberig több mint 545 millió forintot költhet oktatási rendszerének fejlesztésére. A TÁMOP-3.1.17-15-2015-0004 azonosítószámú pályázat megvalósítását az Európai Szociális Alap és a magyar állam közösen finanszírozza.

A Magyarországi Református Egyház köznevelési feladatainak támogatása elnevezésű projekt négy fő területet ölel fel. Ezek közül ez első kettő a Református Köznevelési Információs Rendszer (REKIR) fejlesztését foglalja magába, amely többek között a tárgyi-, illetve a humánerőforrás szervezés területén hoz jelentős előrelépést a református egyház, valamint az egész szektor számára. A másik két terület tartalmi fejlesztést valósít meg: a pedagógiai szakszolgálati és pedagógiai-szakmai szolgáltatási tevékenységek fejlesztését, illetve a pedagógiai módszertani innováció támogatását.

A fejlesztés során felmérik és nyilvántartási rendszerbe szervezik a református köznevelésben rendelkezésére álló fizikai és szellemi infrastruktúrát, ami lehetővé teszi a református köznevelési és felsőoktatási hálózaton belül egységes, többszintű pedagógus továbbképzési rendszert kialakítását.

reformatus.hu

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió