Kezek evangéliuma

2013. január 24., címkék: szeretetszolgálat (mrsz), budai, hajléktalanmisszió

Van, aki már repetázott, de van, aki még csak érkezik ottlétünkkor a budapesti Szilágyi Dezső téri református templomhoz, hogy egy adag meleg levest, vagy forró teát vegyen magához a hidegben. Január 23-án a rászorulóknak szervezett étel- és ruhaosztást a Budai Gyülekezet a Magyar Református Szeretetszolgálattal közösen.

Május 16.: Budapest-Budai Református Egyházközség első lelkészének évfordulója

2012. május 17., címkék: haypál benő, budai, évfordulók

Május 16-án 86 éve hunyt el Haypál Benő, a Budapest-Budai Református Egyházközség első lelkésze. Síremléke 80 éves.

Jótékonysági operaest koreai fellépőkkel

2010. július 29., címkék: jótékonysági koncert, budapest-kálvin tér, Hírek, budai

A düsseldorfi koreai presbiteriánus gyülekezet missziós csoportja profi operaénekesekkel jótékonysági koncertet ad diakóniai szolgálatok támogatására.

Változásra készülődni máshogy

2010. március 11., címkék: ima, március 15, Háttér, budai

„Meg kell erősödnünk abban, hogy az imádság hazánkért, népünkért igenis az egyik legfontosabb felelősségünk és küldetésünk itt Magyarországon”– hívta fel a figyelmet keresztyén nemzeti kötelességünkre köszöntőjében Literáty Zoltán a Budai Református Egyházközség beosztott lelkésze az immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő imanapon.

Szeretetszolgálati vasárnap Budán

2010. február 13., címkék: Gyülekezeti hírek, budai, konfirmáció, szarka miklós

Az ötvenes-hatvanas években konfirmált ifiseket hívta meg a Budai Református Egyházközség február első vasárnapján a délelőtti istentiszteletre.

Gyülekezeti diakóniai vasárnap

2010. január 30., címkék: szarka miklós, diakóniai vasárnap, Gyülekezeti hírek, istentisztelet, budai

A budai gyülekezet első valódi ifjúsági házicsportjának tagjai lesznek a vendégei annak az úrvacsorás istentiszteletnek, amely február 7-én, vasárnap tíz órakor kezdődik a budai református templomban. Igét hírdet Szarka Miklós, aki szintén tagja, majd később vezetője is volt a csoportnak, ma pedig a Református Házasság- és Családsegítő Szolgálat vezető lelkipásztora.

Budabál a határon túli magyar reformátusság támogatására

2010. január 27., címkék: Gyülekezeti hírek, református jótékonysági bál, budai, budabál

A Felvidék magyar lakta területein élő kis gyülekezetek, a felvidéki magyar református szórvány támogatása a célja az idei Budabálnak. A Budapest-Budai Református Egyházközség február 13-án szombaton este hét órától rendezi meg jótékonysági bálját a Szabó Dezső Színházban.

Biztatás a közös úton járásra

2010. január 25., címkék: budai, Ökumenikus imahét, Gyülekezeti hírek, 2010, ökumenikus imahét

A 2010-es év harmadik hete hagyományosan az Ökumenikus Imahét jegyében telt el. 1910 óta az egész világon ilyenkor az egymás mellett élő Krisztusban hívő felekezetek tagjai felkeresik egymást. Január 17–24 között a Szilágyi Dezső téri gyülekezet tagjai is sorra látogatták a környező, más felekezetbeli gyülekezeteket.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.