Gyülekezeti házat szenteltek Székesfehérváron

2019. május 26., címkék: székesfehérvár

Hálaadó istentiszteletet követően Steinbach József püspök szentelte fel a Székesfehérvári Református Egyházközség Budai úti temploma mellett felépült gyülekezeti házat és parókiát múlt vasárnap.

Örömhírekkel kezdődött a tanév

2018. szeptember 01., címkék: székesfehérvár, református oktatás

„A tanárok felelőssége az adott tantárgyat úgy átadni, hogy azzal Isten üzenetét közvetítsék a tanórán" – fogalmazott Steinbach József dunántúli püspök a református oktatási intézmények közös tanévnyitóján. A székesfehérvári ünnepségen nem a szószékről hirdetett evangélium volt az egyetlen örömhír: szombaton adták át a Makkai Sándorról elnevezett pedagógusdíjat és több iskolakezdési támogatást is, valamint köszöntötték a négy új, most induló református köznevelési intézményt.

Ötödször is REND

2012. június 28., címkék: székesfehérvár, dunántúl, fesztivál, rend

Nem lehet nyár református fesztivál nélkül. Idén a Rend-en (Református Egyházi Napok Dunántúl) van a sor. A minden generációnak programot kínáló rendezvény június 29-én nyitja meg kapuit Székesfehérváron.

A házasság ma is érték - Csendesnap Székesfehérváron

2012. február 09., címkék: székesfehérvár, házasság hete

A házasság hete kezdeményezéshez a székesfehérvári reformátusok is csatlakoztak. Az érdeklődőket szombaton, február 11-én várják, akik többek között a házasságban kialakuló konfliktusok kezeléséről, annak is gyakorlati megközelítéséről hallhatnak. 

A Talentumba várják a kicsiket és a nagyokat - Iskolakezdés előtti ismerkedés

2012. február 04., címkék: székesfehérvár, református oktatás, nyílt nap

A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is „SULIVÁRÓ NAPOKAT” szervez február hétfői napjain a Székesfehérvári Református Egyházközség Talentum Református Általános Iskolájának vezetése. A rendezvénysorozattal az intézmény pedagógusai segíteni kívánják a szülőket az iskolaválasztásban, és lehetőséget kínálnak arra, hogy megismerkedjenek az intézmény szellemiségével, „talentumával” is. A gyermekek bepillanthatnak abba, milyen is lesz majd, ha beülhetnek az iskolapadba.

Nyílt tanítási napok a Talentum Általános Iskolában

2011. november 20., címkék: református oktatás, székesfehérvár, nyíl

Nyílt tanítási napokat rendeznek a Székesfehérvári Talentum Református Általános Iskolában A szülők megismerkedhetnek az iskola légkörével, szellemiségével.

Jótékonysági est Fehérváron

2011. november 11., címkék: adománygyűjtés, székesfehérvár

Adventi Jótékonysági Estet rendeznek Székesfehérváron, immár hatodik alkalommal. Az esemény bevételét a pusztinai  Közösségi Magyar Háznak (Moldva), másrészt a székesfehérvári Talentum Református Általános Iskola és a Ciszterci Szent István Gimnázium javára ajánlják fel.

Női csendesnap Székesfehérváron

2011. november 10., címkék: nőszövetség, csendesnap, székesfehérvár

Küzdeni vagy megalkudni? címmel rendezik meg a hagyományos őszi női csendesnapot a Székesfehérvári Református Egyházközség Széchenyi utcai gyülekezeti központjában november 12-én, szombaton, 15 órai kezdettel.

„Valaki szeret”

2011. szeptember 08., címkék: székesfehérvár, könyvbemutató, Gyülekezeti hírek

Megjelent Schrenk Éva költőnő harmadik verses füzete „Valaki szeret” címmel. A kötetet szeptember 11-én mutatják be a Székesfehérvári Református Egyházközség Széchenyi utcai Gyülekezeti Házában.

Jótékonysági koncert a székesfehérvári Széchenyi utcai templomért

2011. szeptember 06., címkék: székesfehérvár, Gyülekezeti hírek, jótékonysági koncert

Október 2-án 18 órától jótékonysági koncertet tartanak Mikósa Erika közreműködésével a székesfehérvári Széchenyi utcai Református templomban, melynek bevételét az épület felújítására ajánlják fel.

Bibliás angol tábor Székesfehérváron

2010. július 12., címkék: székesfehérvár, Háttér, ifjúság

A Székesfehérvári Református Egyházközség a Talentum Református Általános Iskola, a Scripture Union ifjúsági misszió és a Szentírás Szövetség munkatársaival közösen egyhetes nyári foglalkozást indított július első hetében „ Angol és Biblia Napközis Tábor” elnevezéssel.

Ünnepség lesz a Székesfehérvári Talentum Református Általános Iskolában

2010. június 10., címkék: székesfehérvár, Gyülekezeti hírek, református oktatás

Névadó ünnepségre és ballagásra kerül sor június 12-én, szombaton tíz órai kezdettel a Székesfehérvári Református Egyházközség általános iskolájában.

A virágvasárnapi evangélium: az Úrnak szüksége van rám!

2010. március 30., címkék: tábori lelkészség, Háttér, igehirdetés, székesfehérvár, húsvét, hangverseny, steinbach józsef

Az az igazi keresztyén ember, aki Jézus Krisztust Megváltójának és Urának tartja. De a fordítottjának is igaznak kell lennie az életünkben, amikor ráébredünk, hogy Jézus számít rám, használni akar a világban, vagyis Neki is szüksége van rám – ezeket a gondolatokat osztotta meg a hívekkel virágvasárnapi áhítatában Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke Székesfehérváron.

Virágvasárnapi zenés áhítat Székesfehérváron a Budai úti református gyülekezetben

2010. március 24., címkék: székesfehérvár, Gyülekezeti hírek, zenekar, húsvét, hangverseny, steinbach józsef

Székesfehérváron több éves hagyománya van a református egyházközségben annak, hogy virágvasárnapon az igei üzenet mellett a vendégek a Helyőrségi Zenekar előadásában lélekemelő muzsikát is hallgathatnak. A nemes hagyomány idén is folytatódik.

Segítsünk együtt Fédrának!

2010. március 12., címkék: székesfehérvár, zenekar, Gyülekezeti hírek, adománygyűjtés, születésnap

A Fejér megyében és ország szerte nagy ismertségnek és sikernek örvendő Sárga Taxi zenekar alig egy hónapja ünnepelte rangos műsorával fennállásának 13. születésnapját. Március végén újabb „bulit”  terveznek, ezúttal azonban jótékonysági koncertre várják nemcsak a zenei rajongókat, de minden segíteni kész embert.

Evangelizációs esték a maroshegyi imaházban

2010. március 03., címkék: evangélizációs hét, Gyülekezeti hírek, székesfehérvár

Böjti evangelizációra hívja a Székesfehérvári Református Egyházközség a híveket és minden érdeklődőt március 4. és 6. között este hat órai kezdettel a Maroshegyi Református Imaházba.

A reformátusok előtt is nyitva áll a közösségi ház

2010. február 22., címkék: székesfehérvár, Gyülekezeti hírek

Lelki alkalmakra, bibliaórákra várja a Székesfehérvári Református Egyházközség a Szárazrét-Feketehegy református lakóit a közelmúltban felújított közösségi házba. Farsangzáró délután keretében február 20-án, szombaton ismerkedésre és a következő hónapok alkalmainak bemutatására várták az érdeklődőket.

Jótékonysági Farsangi Est a Református Általános Iskoláért

2010. február 11., címkék: székesfehérvár, Gyülekezeti hírek, jótékonysági bál

  Ebben az esztendőben is megrendezik a Farsangi Jótékonysági Estet, melynek bevételét a Székesfehérvári Református Általános Iskola javára ajánlják fel. Az eseménynek február 12-én, pénteken este hat órai kezdettel a Széchenyi utcai református templom ad otthont.

"Az Úr áldást ad a missziós és evangelizációs munkára" – beszélgetés Steinbach József püspökkel

2010. február 03., címkék: Háttér, székesfehérvár, 2010, Ökumenikus imahét, ökumenikus imahét, steinbach józsef

"Napjainkban az emberek közömbösek a direkt módszerek iránt, s ez igaz a missziós munkára is. Ugyanakkor szeretni kell az embereket összes hibáikkal és nyomorúságaikkal együtt. Nagyon fontos, hogy meghallgassuk, megértsük őket, mi az, amitől szenvednek. Ha kialakul egy személyes kapcsolat, attól kezdve az Úr megáldja a missziót, az evangelizációt" – mondta Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke. A XXI. századi magyar evangelizációs lehetőségekről, a kerületi lelkészi látogatásokról és az óbudai Sziget Fesztiválon szerzett benyomásairól is beszélt az egyetemes imahét záró alkalmát követően.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.