Ima az egyházfinanszírozásért

2014. szeptember 04., címkék: ima, ejb, prayer

Az Egyházi Jövőkép Bizottság (EJB) az elmúlt hónapokban minden héten egy-egy egyházunk életét érintő témában hívta imaközösségre a gyülekezeteket. A felhívások a bizottság zsinati előterjesztésében megfogalmazott huszonnyolc témakört követték. Utolsó alkalommal az egyházfinanszírozás alternatív módjáért emeli fel szavát az EJB egyik tagja.

Ima az értékelvű kapcsolattartásért

2014. augusztus 28., címkék: ejb, ima, prayer

Értékelvű kapcsolattartás az állammal. Az Egyházi Jövőkép Bizottság szeptemberig minden héten egy-egy egyházunk életét érintő témában hívja imaközösségre a gyülekezeteket. A felhívások a bizottság zsinati előterjesztésében megfogalmazott huszonnyolc témakört követik.

Ima a jó gyakorlatért

2014. augusztus 15., címkék: prayer, ejb, ima

Ima az elmúlt húsz év sikeres és zsákutcába jutott gyakorlatának összegyűjtéseért és kiértékeléséért. Az Egyházi Jövőkép Bizottság szeptemberig minden héten egy-egy egyházunk életét érintő témában hívja imaközösségre a gyülekezeteket. A felhívások a bizottság zsinati előterjesztésében megfogalmazott huszonnyolc témakört követik.

Ima az intézmények és a fenntartó együttműködéséért

2014. augusztus 12., címkék: prayer, ejb, ima

Az intézmények és a fenntartó együttműködési irányelveinek kidolgozása, kapcsolata. Az Egyházi Jövőkép Bizottság szeptemberig minden héten egy-egy egyházunk életét érintő témában hívja imaközösségre a gyülekezeteket. A felhívások a bizottság zsinati előterjesztésében megfogalmazott huszonnyolc témakört követik.

Ima az intézményeinkért

2014. augusztus 07., címkék: ima, ejb, prayer

Az Egyházi Jövőkép Bizottság szeptemberig minden héten egy-egy egyházunk életét érintő témában hívja imaközösségre a gyülekezeteket. A felhívások a bizottság zsinati előterjesztésében megfogalmazott témaköröket követik. Ezen a héten az alábbiakért imádkozunk: az intézmények missziói kötelezettségeinek megfogalmazása egységes koncepcióban, és az intézmények alkalmazottaival kapcsolatos hitéleti és képzési tervek kidolgozása.

Ima az egységes kommunikációs stratégiáért

2014. július 30., címkék: ima, ejb, prayer

Az Egyházi Jövőkép Bizottság szeptemberig minden héten egy-egy egyházunk életét érintő témában hívja imaközösségre a gyülekezeteket. A felhívások a bizottság zsinati előterjesztésében megfogalmazott témaköröket követik. Az EJB most az egységes kommunikációs stratégia kidolgozásáért - a nyilvánosság a hitelesség szolgálatában - emeli fel szavát.

Ima az egységesebb egyházi „nyilvános” tanításért

2014. július 24., címkék: ejb, ima, prayer

Belső egyházi párbeszéd és vitakultúra kialakítása. Az Egyházi Jövőkép Bizottság szeptemberig minden héten egy-egy egyházunk életét érintő témában hívja imaközösségre a gyülekezeteket. A felhívások a bizottság zsinati előterjesztésében megfogalmazott huszonnyolc témakört követik.

Ima az egyházfegyelemért és tanfegyelemért

2014. július 16., címkék: prayer, ejb

Az Egyházi Jövőkép Bizottság szeptemberig minden héten egy-egy egyházunk életét érintő témában hívja imaközösségre a gyülekezeteket. A felhívások a bizottság zsinati előterjesztésében megfogalmazott huszonnyolc témakört követik. A rovatot a testület tagjai gondozzák, most egyikük az egyházi vezetés és a fokozatos testületek számon kérhetőségéért (lelkészek kötelességei, elmozdíthatósága), a lelkészi és nem lelkészi tisztségviselők felelősségének azonos érvényesüléséért emeli fel szavát.

Ima az adminisztrációért

2014. július 09., címkék: prayer, ejb, ima

Az Egyházi Jövőkép Bizottság szeptemberig minden héten egy-egy egyházunk életét érintő témában hívja imaközösségre a gyülekezeteket. A felhívások a bizottság zsinati előterjesztésében megfogalmazott huszonnyolc témakört követik. A rovatot a testület tagjai gondozzák, most egyikük az egységes, átlátható és használható adminisztrációért, számviteli és vizitációs rendszerért emeli fel a szavát.

Ima az egyházszervezet jobbításáért

2014. július 02., címkék: egyházi jövőkép bizottság (ejb), ejb, ima, prayer

Az Egyházi Jövőkép Bizottság szeptemberig minden héten egy-egy egyházunk életét érintő témában hívja imaközösségre a gyülekezeteket. A felhívások a bizottság zsinati előterjesztésében megfogalmazott huszonnyolc témakört követik. A rovatot a testület tagjai gondozzák, most egyikük a valós és nyilvános párbeszéden alapuló döntéshozatal megerősítéséért, a megkövült, tekintélyelvű egyházkormányzati rendszer lebontásáért, az egyházi szervezeti hierarchia csökkentéséért emeli fel a szavát.

Ima az egyháztagság kérdéseinek tisztázásáért

2014. június 25., címkék: ejb, prayer

Az Egyházi Jövőkép Bizottság szeptemberig minden héten egy-egy egyházunk életét érintő témában hívja imaközösségre a gyülekezeteket. A felhívások a bizottság zsinati előterjesztésében megfogalmazott huszonnyolc témakört követik. A rovatot a testület tagjai gondozzák, most egyikük az egyháztagság kérdésének jogi és teológiai tisztázásáért emeli fel a szavát.

Ima a lelkészi egzisztencia kérdéseiről

2014. június 18., címkék: ejb, prayer

Az Egyházi Jövőkép Bizottság szeptemberig minden héten egy-egy egyházunk életét érintő témában hívja imaközösségre a gyülekezeteket. A felhívások a bizottság zsinati előterjesztésében megfogalmazott huszonnyolc témakört követik. A rovatot a testület tagjai gondozzák, most egyikük a lelkészek egzisztenciájához fűződő kérdések megválaszolásáért emeli fel a szavát.

Ima a parókiális rendszer újragondolásáért

2014. június 11., címkék: prayer, ejb

Az Egyházi Jövőkép Bizottság szeptemberig minden héten egy-egy egyházunk életét érintő témában hívja imaközösségre a gyülekezeteket. A felhívások a bizottság zsinati előterjesztésében megfogalmazott huszonnyolc témakört követik. A rovatot a testület tagjai gondozzák, most egyikük a parókiális rendszer újragondolásáért emeli fel a szavát.  

Ima munkatárs- és presbiterképzésért

2014. június 05., címkék: ejb, prayer

Az Egyházi Jövőkép Bizottság szep­temberig minden héten egy-egy egyházunk életét érintő témában hívja imaközösségre a gyülekezeteket. A felhívások a bizottság zsinati előterjesztésében megfogalmazott huszonnyolc témakört követik. A rovatot a testület tagjai gondozzák, most egyikük a munkatárs- és presbiterképzés rendszerének missziói szemléletű átgondolásáért, megszervezéséért emeli fel a szavát.

Ima a lelkészek (tovább)képzésének megújításáért

2014. május 28., címkék: prayer, ejb, ima

Az Egyházi Jövőkép Bizottság szeptemberig minden héten egy-egy egyházunk életét érintő témában hívja imaközösségre a gyülekezeteket. A felhívások a bizottság zsinati előterjesztésében megfogalmazott huszonnyolc témakört követik. A rovatot a testület tagjai gondozzák, most egyikük a lelkész központi szerepéből fakadó veszélyek és lehetőségek számbavételéért emeli fel a szavát.

Ima a cigánymisszióért

2014. május 22., címkék: prayer, ejb, ima

A missziói törvény újrafogalmazása és a gyülekezeti és társadalmi missziókat egységes rendszerben kezelő missziói stratégia megfogalmazása. Az Egyházi Jövőkép Bizottság szeptemberig minden héten egy-egy egyházunk életét érintő témában hívja imaközösségre a gyülekezeteket. A felhívások a bizottság zsinati előterjesztésében megfogalmazott huszonnyolc témakört követik. A rovatot a testület tagjai gondozzák, most egyikük a cigánymisszióért emeli fel a szavát.

Ima a társadalmi missziókért, kiemelten a cigánymisszióért

2014. május 16., címkék: ejb, prayer

Az Egyházi Jövőkép Bizottság szeptemberig minden héten egy-egy egyházunk életét érintő témában hívja imaközösségre a gyülekezeteket. A felhívások a bizottság zsinati előterjesztésében megfogalmazott huszonnyolc témakört követik. A rovatot a testület tagjai gondozzák, most egyikük a cigánymisszió stratégiájának fejlesztéséért és gyakorlati megvalósulásáért emeli fel a szavát.

Ima a világmisszióban való részvételért

2014. május 07., címkék: ejb, prayer

Az Egyházi Jövőkép Bizottság szeptemberig minden héten egy-egy egyházunk életét érintő témában hívja imaközösségre a gyülekezeteket. A felhívások a bizottság zsinati előterjesztésében megfogalmazott huszonnyolc témakört követik. A rovatot a testület tagjai gondozzák, most egyikük az ökumenikus összefogásban és a világmisszióban való részvételünkért (ökumenikus összefogásért a keresztyén tanítás és szemlélet, valamint az egyházi álláspontok képviseletében, nemzetközi tapasztalatcseréért) emeli fel a szavát.

Ima a gyülekezetek missziói munkáját segítő eszköztár bővítéséért és elérhetővé tételéért

2014. április 30., címkék: prayer, ejb

Az Egyházi Jövőkép Bizottság szeptemberig minden héten egy-egy egyházunk életét döntően befolyásoló témában hívja imaközösségre a gyülekezeteket. Az imádságok a bizottság zsinati előterjesztésében megfogalmazott huszonnyolc témakört követik. A rovatot a testület tagjai gondozzák, most egyikük a gyülekezetek missziói munkáját segítő eszköztár bővítéséért emeli fel a szavát.

Ima a gyülekezeti gyakorlatért

2014. április 16., címkék: ima, ejb, prayer

Az Egyházi Jövőkép Bizottság szeptemberig minden héten egy-egy egyházunk életét döntően befolyásoló témában hívja imaközösségre a gyülekezeteket. Az imádságok a bizottság zsinati előterjesztésében megfogalmazott huszonnyolc témakört követik. A rovatot a testület tagjai gondozzák, most egyikük a keresztelés, a hittan, a konfirmáció, a gyermek- és ifjúsági munka, a felnőtteknek szóló katekézis és a bibliaiskola programjának alkalmas, missziói szemléletű kidolgozásáért emeli fel a szavát.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.