Megújul a nagyváradi Lorántffy-gimnázium

2010. október 20., címkék: Határon túl, királyhágómelléki egyházkerület, iskola

Közel nyolcmillió lejből, zömében európai uniós támogatásból újulhat meg a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium.

Alistálon szeptemberben már új épületben kezdik meg a tanévet

2010. augusztus 03., címkék: Határon túl, iskola, felújítás

Több mint tíz éven át épült – főleg adományokból és önkéntes munkából – az Alistáli Református Egyházi Alapiskola új épülete.

Feladat: a bizalom és párbeszéd helyreállítása

2010. június 27., címkék: szászfalvi lászló, iskola, Hírek, dunántúli egyházi napok (rend), református oktatás, állam-egyház kapcsolatok

Az állam elismeri és garanciát vállal az egyházi iskolák irányában fennálló tartozására – szögezte le Szászfalvi László egyházügyi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkár azon a beszélgetésen, amit a Református Egyházi Napok – Dunántúl keretében rendeztek június 26-án Pápán. A feladat most ezek helyreállítása – mondta a politikus, aki a legsürgetőbb teendők között elsőként említette az egyházfinanszírozási csomag újratárgyalását.

Együttműködést ígér a kormány

2010. június 24., címkék: állam-egyház kapcsolatok, iskola, Hírek

  A kormány legfőbb szempontja az együttműködés az egyház által fenntartott iskolákkal, kórházakkal és szociális intézményekkel - mondta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Majosházi példa

2010. május 08., címkék: iskola, Háttér, református oktatás

Tizedik tanévét zárja a Majosházi Református Általános Iskola. Az intézmény körzeti feladatot lát el, hiszen 104 helyi és környékbeli gyermek nevelését és oktatását biztosítja. Az iskola jelentőségéről Kis Gábor polgármesterrel beszélgettünk.

Iskolanya

2010. május 01., címkék: brassói egyházmegye, iskola, Háttér, református oktatás

Nem szoktuk anyák napja tájékán az iskolákat emlegetni, legfeljebb csak úgy, mint a helyet, ahol megtanultuk az anyák napi verseket. Pedig az iskola, az alma mater néha valóban édesanyaként van jelen az ember életében.

A közösségért tenni akaró embereket kell nevelnünk

2010. január 07., címkék: felújítás, iskola, tiszafüred, Hírek

Befejezéséhez közeledik a tiszafüredi  református általános iskola  felújítása, már csak az utolsó simítások vannak hátra, illetve a műszaki átadáshoz kapcsolódó teendők.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.