Áldás, békesség a szegénykonyhán is

2019. január 26., címkék: ökumenikus imahét, Ökumenikus imahét, hajléktalanmisszió, szeged-honvéd tér

Minden hónapban főznek a szegedi alsóvárosi ferences szegénykonyhán a Szeged-Honvéd téri református gyülekezet tagjai. Voltak már itt gimnazisták és kismamakörösök is, de legtöbbször az asszonykör tagjai fogják a fakanalat. Így volt ez január 13-án is, amikor velük tartottunk, este pedig sorba álltunk, vacsoráztunk, beszélgettünk a gőzölgő raguleves mellett. A ferencesek örülnek a segítségnek, az éhes emberek pedig hálásak a finom falatokért.

Hajléktalanok között töltött ünnep

2018. december 25., címkék: reménysugár, hajléktalanmisszió

„Nekünk sokszor hiányzik a szeretet, viszont itt a sorstársak és a dolgozók között megtaláljuk, ezen a helyen foglalkoznak a lelkünkkel is” – vallja Tamás, a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség nappali melegedőjének egyik ellátottja. Az intézmény karácsonyi ünnepségén jártunk.

Negyedszázados a hajléktalanmisszió

2017. július 19., címkék: reformátusok lapja, hajléktalanmisszió, tiszta forrás alapítvány

Huszonötödik évfordulóját ünnepelte a református egyház hajléktalanmisszióját működtető Tiszta Forrás Alapítvány. Június 25-én a budapest-kispesti Rózsa téri templomban adtak hálát az elmúlt negyedszázadért.

Új életet ad a református tanya

2016. szeptember 05., címkék: szeretetszolgálat, hajléktalanmisszió, reformátusok lapja, baja, cédrus

– Nem mindegy, hogy az utcán csavargok, vagy munkahelyem van és teszem a dolgom – ezt mondja János, az egykori hajléktalan férfi, aki egy tanyán kezdhette újra az életét Baján. A Cédrus Református Egyesített Szociális Intézmény által működtetett program lényege, hogy a tanyát hasznosítva munkát és otthont adnak olyan férfiaknak, akik ki akarnak törni a hajléktalanságból, illetve a tanyáról származó tejet és húst felhasználják a konyhájukon. A tanya fogyatékkal élők és idősek terápiás helyeként is üzemel.

Adomány és önkéntes munka a hajléktalanokért

2015. május 15., címkék: adomány, hajléktalanmisszió

Adománnyal és önkéntes munkával segítették a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség „Reménysugár" Hajléktalanok Nappali Melegedőjét az IT Services Hungary Kft. debreceni telephelyének munkatársai.

Akiknek szomorú a karácsony

2014. december 19., címkék: karácsony 2014, kórházlelkészség, hajléktalanmisszió, advent 2014, börtönmisszió

Amikor a többség családjával, barátaival tölti együtt az ünnepet, a magányos betegek, a krízisben levők, a hajléktalanok és a fogvatartottak számára ez az év legszomorúbb ideje. Segítőket kérdeztünk arról, hogyan könnyítik meg terheiket, illetve hogyan élik meg ők maguk, hogy a karácsony szolgálatuk feszített időszaka, melynek egy részét családjuktól távol töltik.

Fejlesztik a hajléktalanellátást Baján

2013. november 21., címkék: hajléktalanmisszió, diakónia, baja

A Magyarországi Református Egyház Zsinati Tanácsa legutóbbi ülésén elfogadta azt az előterjesztést, mely a hajléktalanellátás fejlesztését szorgalmazta Baján. Ennek értelmében a jövőben új épületbe költözhet az ingyenkonyha és a nappali melegedő.

Tanácskozott a hajléktalan műhely

2013. szeptember 26., címkék: hajléktalanmisszió, diakónia

A Magyarországi Református Egyház Hajléktalanokat Ellátó Intézményeinek dolgozói évente rendszeresen találkoznak azért, hogy a tematikus megbeszélések mellett saját tapasztalataikkal segítsék az azonos területen tevékenykedő szolgálatokat.

Hajléktalan ellátás és szakmai műhely a busók földjén

2013. február 26., címkék: mohács, hajléktalanmisszió, találkozó

Baja és Debrecen után harmadik alkalommal Mohácson rendezték meg február közepén a Magyarországi Református Egyház hajléktalanokat ellátó intézményeinek műhelytalálkozóját. Az együttgondolkodásra kellemes környezetben a mohácsi gyülekezet által fenntartott Pándy Kálmán Otthonban került sor.

Kezek evangéliuma

2013. január 24., címkék: szeretetszolgálat (mrsz), budai, hajléktalanmisszió

Van, aki már repetázott, de van, aki még csak érkezik ottlétünkkor a budapesti Szilágyi Dezső téri református templomhoz, hogy egy adag meleg levest, vagy forró teát vegyen magához a hidegben. Január 23-án a rászorulóknak szervezett étel- és ruhaosztást a Budai Gyülekezet a Magyar Református Szeretetszolgálattal közösen.

Hó, fagy és szél – menedék a hidegben

2013. január 18., címkék: túlélőpont, hajléktalanmisszió, szeretetszolgálat (mrsz)

Az igazán téli időjárásban az otthontalanoknak és a magányosan élőknek is nagy szükségük van segítségnyújtásra. A Református Szeretetszolgálat hétvégére ideiglenes melegedőt nyit, jövő hétre pedig ételosztással készül.

Otthont és munkát adó tanyaprogram

2013. január 10., címkék: reformátusok lapja, hajléktalanmisszió, cédrus

Hajléktalanoknak ad újrakezdési lehetőséget az a tanyaprogram, amelyet a Cédrus Református Egyesített Szociális Intézmény indított Baján. A tavaly augusztus óta tartó akcióban két férfi költözhetett az utcáról a tanyaépületbe, amelyet maguk újítanak fel és tartanak rendben. Állatokat nevelnek, növényeket termesztenek. Munkájukat hozzáértő agrárszakemberek segítik, míg ügyes-bajos dolgaikkal és a lelkükkel szociális munkások törődnek.

Akiknek a karácsony segíthet a legtöbbet

2012. december 19., címkék: advent 2012, tiszta forrás alapítvány, hajléktalanmisszió, Református Missziói Központ, reformátusok lapja, steinbach józsef

December 18-án nyílt meg ünnepélyesen a református hajléktalanmisszió új nappali melegedője a budapesti XVIII. kerületben. Az idei karácsonyi igei alkalmat, amelyen az építkezésért is hálát adnak Istennek, már az új épületben tartották Steinbach József püspök igei szolgálatával.

Adomány és ételosztás Debrecenben

2012. december 13., címkék: szeretetszolgálat (mrsz), hajléktalanmisszió, adomány, debrecen

A Magyar Református Szeretetszolgálat december 14-én, pénteken Debrecenben két helyszínen is folytatja karácsonyi ünnepélyes adományosztását és továbbra is segít a hajléktalanoknak is.

Segítség a hidegben

2012. december 09., címkék: túlélőpont, hajléktalanmisszió, szeretetszolgálat (mrsz)

A Magyar Református Szeretetszolgálat krízisjáratot indított és túlélőpontot nyitott a nagy hidegben, valamint ételosztást is tart, hogy így segíthessen a fagyoskodókon.

Ételosztás hajléktalanoknak

2012. november 08., címkék: hajléktalanmisszió, debrecen

Szombatonként ebédet osztanak a hajléktalanoknak a debreceni református nappali melegedő munkatársai.

Ismét Túlélő pont a Református Szeretetszolgálatnál

2012. február 10., címkék: szeretetszolgálat (mrsz), hajléktalanmisszió

  A szakemberek és a hajléktalanok jelzései alapján többnyire hétvégén van a legnagyobb szükség ideiglenes szállásokra. Munkanapokon megoldott a szállás és a meleg étel a hajléktalanok számára, viszont hétvégén sokkal kevesebb lehetőségük van, ezért a nagy hidegben a Magyar Református Szeretetszolgálat ismét megnyitja egyik intézményét, amely 15 fő befogadására alkalmas.

Túlélő pontot nyit hétvégére a Magyar Református Szeretetszolgálat

2012. február 03., címkék: hajléktalanmisszió, szeretetszolgálat (mrsz)

15 fő befogadására alkalmas épületet nyit meg a Magyar Református Szeretetszolgálat a fagyoskodó hajléktalanok számára. A XIV. kerületi ingatlanban péntek estétől hétfő reggelig húzhatják meg magukat az otthontalanok. Egy fedett, fűtött épület ebben a hidegben a túlélést jelenti a hajléktalanoknak. A rászorulókat meleg étel várja. Ezek mellett továbbra is üzemelnek a teajáratok Debrecenben és Budapesten.

A Magyar Református Szeretetszolgálat teajárattal és tűzifával segít a nagy hidegben

2012. február 02., címkék: hajléktalanmisszió, szeretetszolgálat (mrsz)

Budapesten és Debrecenben ételosztással, forró teával, c-vitaminnal és édességgel járják a várost a Magyar Református Szeretetszolgált munkatársai és önkéntesei. A hajléktalanok mellett várnak minden rászorulót, akinek segítséget jelent egy forró ital és élelmiszer. Szerdától vasárnapig tart a „Majd ha fagy” teajárat, de ha az időjárás szükségessé teszi, a szervezet folytatja a hajléktalanok ellátását. Debrecenben és Budapesten naponta 300 hajléktalan ellátását tervezi a szervezet.

Teajárat Debrecenben

2012. február 01., címkék: hajléktalanmisszió, szeretetszolgálat (mrsz)

  Teajáratot indított Debrecenben a Magyar Református Szeretszolgálat és Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség "Reménysugár" Hajléktalanok Nappali Melegedője.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.