Nemzetközi reakciók a szíriai vallási vezetők elrablására

2013. április 27., címkék: Olav Fykse Tveit, görög ortodox egyház, szíria, olav fykse tveit, egyházellenes, közlemény

Április 22-én, hétfőn Szíriában megtámadtak két vallási vezetőt egy humanitárius misszióból Aleppó-ba visszafele tartó úton. A két érseket elrabolták, a kocsit vezető diakónust pedig megölték.

„Helytelenkedésből nem lehet jogot kovácsolni”

2011. július 13., címkék: zsinat, litván evangéliumi református egyház, egyházellenes

Senkit nem engedhetnek be a templomba, közölték a biztonsági őrök a Litván Evangéliumi Református Egyház idei Zsinatának nyitó istentisztelete után, amikor is bevonultak a Birzai-beli Evangéliumi Református Gyülekezet területére. A hívek virrasztást szerveztek, ami addig tart, míg a templomot őrizni kell. Aurelia Arlauskiene újságíró, felelős szerkesztő Tomas Sernas-t, a Litván Evangéliumi Református Egyház általános szuperintendensét kérdezte a kialakult helyzetről.

Világi tárgyalóterembe kerül az egyházi ingatlan ügye

2011. július 13., címkék: litván evangéliumi református egyház, egyházellenes, zsinat

A Litván Evangéliumi Református Egyház idei Zsinatának nyitó istentisztelete után biztonsági őrök vonultak be a Birzai-beli Evangéliumi Református Gyülekezet területére azért, hogy a templomot és a parókiát bezárják. A közösség azonnal reagált, nem engedte be az őröket a templomba, aminek épületét azóta is őrzik. A történések folytán az egyház és a gyülekezet is megerősödött, Európában pedig szolidaritási hullámot indított el a reformátusok között. A Református Egyházak Világközössége, a REV Európai vezetése és a MRE is közbenjáró levelet írt a litván igazságügyi miniszternek.

Az EP elítélte a keresztyének elleni erőszakot

2011. január 22., címkék: európai parlament (EP), egyházellenes, keresztényüldözés

Állásfoglalásban emelte fel hangját az Európai Parlament (EP) a keresztyénekkel szembeni és minden más vallási indíttatású erőszak ellen csütörtökön.

India: néma tiltakozó felvonulás a keresztyénüldözés ellen

2010. február 03., címkék: ökumené, tiltakozás, india, egyházellenes, ÖkumenéA hatalmas, kontinensnyi Indiában január 30-án lesz Mahatma Gandhi halálának évfordulója. Ekkor néma tiltakozó felvonulást tartanak a hittestvéreink a keresztyénüldözés ellen.

USA: 1 200 bűncselekmény templomok ellen egy év alatt

2010. január 12., címkék: amerikai egyesült államok, egyházellenes, bűncselekmény, Nagyvilág

   
Az Amerikai Egyesült Államokban az elmúlt évben több mint 1 200 bűncselekményt regisztráltak, amit a tettesek keresztyén intézmények ellen követtek el. Ezt a Christian Security Network (CSN) nevű szervezet jelenti.

Kopt fekete karácsony Egyiptomban

2010. január 08., címkék: Ökumené, kirollos pátriárka, halottak, ortodox karácsony, ökumené, egyházellenes

Az ortodox világ január hatodikán ünnepelte karácsonyt. Ez a nap az egyiptomi kopt ortodox keresztyének számára fekete ünnep volt, mivel hat keresztyén és egy muszlim rendőr halt meg Luxortól 64 km-re egy lövöldözésben.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.