A siker titkát tanítják

2019. szeptember 15., címkék: tanévnyitó, budapest-fasor

Száz év alatt hatszorosára nőtt a fasori református oktatás: a most induló tanévet már külön, felújított épületekben kezdte a budapesti gyülekezet fenntartásában működő Csipkebokor óvoda és Julianna általános iskola. Most vasárnap ezért adott hálát a közösség.

Zsoltárok és népdalok az Országház előtt

2019. április 06., címkék: budapest-fasor, énekverseny

„Felemelő, hogy van egy hely, ahol ezeket az énekeket több mint 240 gyermek együtt énekelheti" – 21. alkalommal rendezték meg április 5-én a Béres Ferenc Országos Református Éneklőversenyt.

Gyülekezeti história

2013. június 13., címkék: reformátusok lapja, budapest-fasor, évfordulók

A nyár első hétvégéjén családi programsorozattal ünnepelte a budapesti fasori gyülekezet temploma százéves jubileumát. Ebből az apropóból, az épület és a közösség történetét bemutató monográfia is készül. A kutatásról Millisits Máté művelődéstörténésszel, a kiadvány szerkesztőjével beszélgettünk.

A magyar art deco aranykapuja

2013. június 01., címkék: budapest-fasor, évfordulók

Száz éves a Budapest-fasori református templom, Árkay Aladár (1868-1932) főműve, a 20. század első harmadának kiemelkedő szakrális alkotása. Az épület egyesíti magában a századforduló szecessziós magyar, angol, finn építészetének a népművészetből merítő gondolatait, és egyben a korai art deco stílusjegyeit is magára ölti.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.