Befektetés az ifjúságba

2017. november 26., címkék: beszámoló, xiv. zsinati ciklus 10. ülésszak, csillagpont

Négyezren vettek részt az idei Csillagpont református ifjúsági találkozón, húsz éve mehetnek fiataljaink önkéntes diakóniai évre külföldre, készül a református oktatási stratégia – többek között ez derült ki a Zsinat novemberi ülésszakán elhangzott beszámolókból.

Imádkozz, hatsz – egy éjszaka a Menny kapuja előtt

2016. október 13., címkék: imaéjjel, beszámoló, imaéjjel 2016

Újabb beszámoló az imaéjjel kárpátaljai programjáról.

A megismerés útja

2016. október 12., címkék: imaéjjel, beszámoló, józsefváros, imaéjjel 2016

„Az imádságban Isten szavára szóval válaszolunk” – fogalmazott Bacskai Bálint, a Józsefvárosi Református Egyházközség lelkipásztora a Kárpát-medencei református ifjúsági imaéjjelen.

Imádkozzatok és buzgón kérjetek!

2016. október 12., címkék: beszámoló, imaéjjel 2016, imaéjjel

Kárpátaljai beszámoló az idei imaéjjelről.

Az imádság a szeretet kifejezője

2014. november 26., címkék: ifi, imaéjjel 2014, beszámoló

Október 10-én a Maros-Mezőségi Református Egyházmegye fiataljai is imaközösségben voltak.

Imaéjjel a Külső-kelenföldi református gyülekezetben

2014. november 26., címkék: beszámoló, budapest-külső-kelenföld, imaéjjel 2014, ifi

2014. október tizedike van, délután fél hat felé jár az idő. A Kárpát-medence fölött repülünk – a kisebb falvakban és városokban fiatalok gyülekeznek. Mindnyájan azért jöttek, hogy ajkaikról ima szálljon Isten felé.

Imaéjjel Nagyszalontán

2014. november 26., címkék: beszámoló, imaéjjel 2014, ifi

Egy a Lélek, egy az akarat, „egy" a közösség. Talán ezekkel a szavakkal tudnám jellemezni legjobban az imaéjjel hangulatát. Azt a fantasztikus élményt, amikor a lelki testvérek közösen emelik fel kérésüket Isten elé, határon innen és túl. Egy akarattal fohászkodva egy közös ügy érdekében, mely lelki egységgé kovácsolja az imádkozókat.

Imaéjjelt tartottak az SDG-sek is

2014. november 26., címkék: beszámoló, imaéjjel 2014, sdg, soli deo gloria diákmozgalom, ifi

A Soli Deo Gloria diákmozgalom tagjai is együtt töltötték a Kárpát-medencei imaéjjelt. Október 10-én este a Lónyay-gimnáziumban találkoztak Budapesten. Élményeikről közös imádságuk és fényképeik vallanak.

Együtt a partiumi egyetemi gyülekezetben is

2014. november 26., címkék: beszámoló, nagyvárad, imaéjjel 2014, ifi

A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem gyülekezete is csatlakozott a Kárpát-medencei ifjúsági imaéjjelhez.

Átimádkozott éjjel Beregszászon

2014. november 26., címkék: beregszász, imaéjjel 2014, beszámoló, ifi

Idén október 10-én a református ifjúsági közösségek ismét megrendezték a Kárpát-medencei imaéjjelt, amelynek a KRISZ (Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet) szervezésében Beregszászon a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola adott otthont. Az éjszakát este 9-től kezdtük körülbelül ötven emberrel, és ebből a legkitartóbb harminc résztvevő egészen másnap hajnali 6-ig talpon volt.

Ifjúsági imaéjjel Kolozsvárott

2014. november 26., címkék: beszámoló, kolozsvár, imaéjjel 2014, ifi

Október 10., Kolozsvár, Mărginaşa utca 42., este 8 óra. Egy olyan alkalom vette kezdetét, melynek során elcsendesedhettünk, közösségben Isten elé vihettük terheinket, más gyülekezetek kéréseit. Az imaéjjel szót hallván éjszakába nyúló, folyamatos, éber, szívből- lélekből jövő imádkozás jutott eszembe. Ám messze nem(csak) erről volt szó.

Igazi közösségben Tenkén

2012. november 06., címkék: imaéjjel 2012, beszámoló, ifi

Az idei évben a Királyhágómelléki Egyházkerületben a Bihari Egyházmegyében tartottuk a kárpát-medencei imaéjjelt. S nem is csak imaéjjelt, hiszen egy egész hétvégét szerveztünk a fiataloknak, ahol Isten megszólításáról és az arra kapott válaszról értekeztek az előadók és a résztvevők. Ennek a rendezvénynek volt a része péntek este az imaéjjel.

Imaéjjel Kárpátalján - videó

2012. október 30., címkék: beszámoló, kárpátaljai református ifjúsági szövetség (krisz), imaéjjel 2012, ifi

Szoktunk imádkozni. Hitéletünk gyakorlásához hozzátartozik, hogy imádkozunk. De az a tény, hogy imádkozunk, még nem jelenti azt, hogy tudunk is imádkozni, értjük a lényegét, tisztában vagyunk az imádság fontosságával. Beszámoló az imaéjjel kárpátaljai alkalmairól.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.