Tanulj árvízvédelmet ingyen!

2019. május 24., címkék: mrsz, MRSZ, Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Magyar Református szeretetszolgálat, árvíz, Magyar Református Szeretetszolgálat, szeretetszolgálat (mrsz), magyar református szeretetszolgálat

Ingyenes képzést szervez a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Magyar Református Szeretetszolgálat önkénteseinek, a résztvevőket az árvízvédelemre képezik ki. Jelentkezni május 29-ig lehet.

Együtt a bajban

2014. szeptember 19., címkék: szeretetszolgálat (mrsz), árvíz, természeti katasztrófák

Térdig érő víz, lakhatatlanná vált házak és kétségbeesett lakóik: ez fogadta vasárnap éjjel a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) háromfős önkéntes csapatát Siófokon. Az elmúlt időszak különösen erős esőzései a város árvízvédelmi és csatornarendszerének kapacitásait is jócskán meghaladták, a talajból visszaszivárgó esővíz többtíz család otthonát mosta el.

Árvízi körlevél

2014. május 28., címkék: szerbia, árvízi körlevél, balkán, árvíz

A Magyarországi Református Egyház valamennyi Egyházközsége részére.

Ötezer köbméter vizet szivattyúztak

2014. május 28., címkék: árvíz, szeretetszolgálat (mrsz)

Ezer éve nem volt ilyen súlyos árvíz Szerbiában, nyilatkozta korábban a szerb kormányfő. Az elmúlt egy hétben a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) is a helyszínen nyújtott segítséget az árvíz károsultjainak. A Belgrádtól 120 km-re fekvő Sviljancban volt az MRSZ négy fős csapata, ahol a Resava-folyó öntött ki. Az ár már levonult, de amikor betört a víz a városba, volt ahol három méter magasan hömpölygött a víz. A református szeretetszolgálat tagjai az épületekből, illetve azok alaksoriból és pincéiből szivattyúzzták a vizet. A helyiek nagyon hálásak a magyar segítőknek, sőt, a jövőre nézve felkészítést is kértek tőlük, hogy egy későbbi esetleges katasztrófahelyzetben tudják, mit kell tenniük.

Veszélyben az ivóvízkészlet az árvíz miatt

2014. május 22., címkék: szerbia, mrsz, árvíz, szeretetszolgálat

Csütörtök reggel óta Svilajnacban segít a Magyar Református Szeretetszolgálat mentőcsapata. A település belvárosában a műszaki csoport minden szivattyúját folyamatosan használják, jelenleg 10-15 emberrel dolgoznak.

Újabb magyar segítség a szerbiai árvízkárosultaknak

2014. május 21., címkék: szerbia, mrsz, árvíz, szeretetszolgálat

Lelkigondozót és búvárt is küld a Református Szeretetszolgálat.

Azonnali segítség

2014. május 19., címkék: sárospataki teológia (srta), árvíz

Harmadfokú árvízvédelmi készültség van a Hernád mentén, a Bükk Mentőcsoport egyházi önkéntesekkel összefogva a gátak megerősítésén dolgoznak.

Adomány Ausztráliából

2013. november 08., címkék: árvíz, mrsz, adomány, ausztráliai magyarok

Ausztráliai magyarok is gyűjtöttek az idei magyarországi dunai árvíz károsultjainak. Az adományt Fodor Sándor, az Ausztráliai Magyar Szövetség elnöke adta át a Magyar Református Szeretetszolgálatnak november 8-án az MRE Zsinati Székházának tanácstermében. A Szeretetszolgálat a befolyó összeget szivattyúk vásárlására fordítja, hogy a következő ár- vagy belvíznél még több területet tudjon megmenteni.

A tetőzéssel nem ér véget

2013. június 11., címkék: hétfő, árvíz, természeti katasztrófák

„Az árvíz nem vicc" – humoristák osztottak ételt a Szeretetszolgálat munkatársaival hétfőn. A Duna már Budapest alatt tetőzik, de még Szigetmonostornál is nagyon magas, csak lassan apad. A helyiek küzdelme a vízzel még nem ért véget.

Az Erdélyi Református Egyházkerület árvízi körlevele

2013. június 10., címkék: erdélyi református egyházkerület, árvíz

Tégy egy homokzsákot a gátra! Az Erdélyi Református Egyházkerület csatlakozik a Magyarországi Református Egyház felhívásához.

Felkelni a fotelból

2013. június 07., címkék: árvíz, mrsz, természeti katasztrófák, árvíz 2013, szeretetszolgálat (mrsz)

A Református Szeretetszolgálat az árvízi védekezésében több helyszínen segít országszerte. A június 7-i védelmi munkálatokból több mint száz önkéntesük vette ki a részét. Arra is maradt emberük, hogy Szigetszentmiklóson a gátakon dolgozóknak meleg ételt és ásványvizet osszanak. Dolák-Saly Róbert humorista és Aáry-Tamás Lajos oktatási ombudsman is csatlakozott ma a Szeretetszolgálathoz.

Árvízi körlevél

2013. június 07., címkék: árvíz, szeretetszolgálat (mrsz)

A Zsinat Elnöksége 2013. június 16-ra, vasárnapra országos adakozást hirdet az árvízkárosultak megsegítésére és az elhárítási munkálatok költségeinek enyhítésére.

Körlevél az MRE gyülekezeteinek és intézményeinek

2013. június 06., címkék: árvíz, mre, szeretetszolgálat (mrsz)

A Magyarországi Református Egyház valamennyi gyülekezete és intézménye számára szóló körlevél az árvíz kapcsán.

Segítség a segítőknek

2013. június 06., címkék: természeti katasztrófák, mrsz, árvíz

Több száz adag hideg élelmet vitt a Magyar Református Szeretetszolgálat Pócsmegyerre. A Szentendrei-szigetet védő önkénteseknek leginkább élelmiszerre és munkagépekre van szükségük.

Árvízi segítségnyújtás - ez történt

2013. június 06., címkék: összefoglaló, árvíz, szeretetszolgálat (mrsz)

Bár a védekezés neheze lezajlott, még nincs vége a rekordméretű árvíznek. A Szeretetszolgálat felméri, hogy az árhullám levonulásával hol van még szükség segítségre. A védekezés folyamata alatt folyamatosan frissítettük cikkünket, most elolvashatja minden árvízi hírünket egy helyen.

Kárpátalja is segít

2013. június 06., címkék: árvíz, szeretetszolgálat (mrsz)

A Kárpátaljai Református Egyház hallva a híradásokat a Duna mentén kialakult rendkívüli árvízi helyzetről, felajánlotta segítségét hazánknak a Református Szeretetszolgálaton keresztül.

(Nem csak) Legények a gáton

2013. június 06., címkék: margitsziget, árvíz, szeretetszolgálat (mrsz)

Napok óta arról zeng a sajtó, hogy Európában milyen károkat okozott a Duna áradása és mit várhatunk hazánkban. A Református Szeretetszolgálat folyamatosan egyeztet az Országos Katasztrófavédelemmel, így első kézből értesülünk a legújabb hírekről és előrejelzésekről. A Katasztrófavédelem felkérésére szerdától a Margitszigeten segítettünk önkénteseinkkel.

Az árvíz Németországban a templomokat is elérte

2013. június 04., címkék: német protestáns egyház (ekd), árvíz

Heves esőzések miatt kialakult árvizek sújtják Németország déli és keleti városait. A katasztrófahelyzet nagyszámú gyülekezetet érint, különösen Szászországban, Türingiában és Bajorországban.

Árvízi készültségben a Református Szeretetszolgálat

2013. június 03., címkék: szeretetszolgálat (mrsz), árvíz

Rendkívüli készültség van a Dunán, mert az elmúlt ötven évben nem volt olyan magas vízállás, mint ami becslések szerint most következhet. Budapestet várhatóan csütörtökön éri el az árhullám. A Magyar Református Szeretetszolgálat már több helyen jelen van a védekezésben. Cikkünket folyamatosan frissítjük.

Ökumenikus istentisztelet volt Szendrőben

2010. november 03., címkék: Gyülekezeti hírek, árvíz, hálaadó istentiszetelet, Hírek

Október 27-én az Ökumenikus Segélyszervezet a szendrői református templomban tartott ökumenikus hálaadó istentiszteletet.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.