Szabadkán indít új képzést a Károli

2019. április 29., hétfő

Az erdélyi Illyefalva, a felvidéki Léva és a kárpátaljai Beregszász után Szabadkán is elindítja kihelyezett mentálhigiénés szakember képzését a Károli Gáspár Református Egyetem.

A szabadkai Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ a 2019/2020-as tanévtől több kihelyezett képzéssel is bővíti kínálatát, az erről szóló együttműködési megállapodást április 10-én írták alá a Szekeres László Alapítvány és a képzéseket megvalósító magyarországi felsőoktatási intézmények képviselői, köztük Sepsi Enikő, a Károli-egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának dékánja.

A református egyetem vezetése nagy várakozással tekint a szabadkai képzés indulására: „Nem sok szak mondhatja el magáról, hogy minden jelentős határon túli területen indult képzése." Az önismereti csoportok várhatóan ősszel indulnak, a többi tárgyat pedig februártól kezdődően hirdetik meg. „Olyan segítő szakmában dolgozókat, pedagógusokat várunk, akik az elsajátított eszköztárat a helyi közösségekben tudják kamatoztatni" – fogalmazott a dékán.

reformatus.hu

Forrás: kre.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.