Pápai nyitás

2010. június 09., szerda

Nemcsak az egyházkerületnek, és nemcsak a reformátusságnak akar szólni az idén negyedik alkalommal, először Pápán megrendezendő Református Egyházi Napok – Dunántúl, rövidebben a REND. A június 25–27-i eseményt felvezető budapesti sajtótájékoztatón Steinbach József püspök kiemelte a találkozások fontosságát, az egyház üzenetének aktualizálását.

A világ egyház nélkül ugyan megvan, de Krisztus nélkül nincs meg, hiszen megváltásra, megoldásra, örökkévaló értékekre, vigasztalásra és útmutatásra van szüksége. És Isten ennek feladatát az egyházra bízta, úgyhogy az egyház mindig az emberekért, a boldogságukért és az életük teljességéért van – fogalmazott a június 25–27. között Pápán megvalósuló Református Egyházi Napok – Dunántúl (REND) sajtótájékoztatóján Steinbach József püspök.


A dunántúli egyházi vezető elmondta, hogy a kétévente megrendezett, idén negyedik alkalommal sorra kerülő találkozóra közel tízezer embert várnak. Steinbach József hozzátette: nemcsak a dunántúli reformátusok seregszemléje ez az esemény, hanem szerte a Kárpát-medencéből várják a résztvevőket. A lelkipásztor szerint a REND egyúttal nyitás a társadalom felé, amire azért is szükség van, mert a találkozás egymással és a másként gondolkodókkal segít az egyháznak a rábízott üzenet aktualizálásában és megértetésében, annak hatékonyabb közvetítésében.

Márkus Mihály pápai lelkész, főszervező tájékoztatása szerint a pápai Várkertben megvalósuló fesztivál nyolc helyszínen nyolcvan rendezvénnyel várja az érdeklődőket. A programban olyan előadások szerepelnek, melyek az egyház és társadalom, a missziói lehetőségek, a média és a rendezvény főtémájához kapcsolódóan az üdvösség kérdéskörét taglalják. A programfolyamban szerepelnek a dunántúli nőszövetségek, presbiterek, énekkarok és lelkipásztorok számára szervezett találkozók is. A koncertek között Ákossal, Pálúr Jánossal, Pitti Katalinnal,  Varnus Xavérral, Virágh Andrással, a Lorddal, a Lumen Christi Gospel Kórussal, a Misztrállal és a Talambával is találkozhatnak a REND látógatói, a gyermekprogramokon pedig Écsi Gyöngyi, Levente Péter és Döbrentey Ildikó, a Makám és a Pegazus Színház várja a résztvevők apraját. Az egyházi rendezvény programjában fontos helyet foglalnak el a gyülekezeti és egyházi iskolai csoportok produkciói is, de lesznek kiállítások, láthatatlan színház, táncház és novellás szekér is.

A főszervező kiemelte: a rendezvényt kétszáz regisztrált önkéntes szervező készíti elő és bonyolítja le.

Kiss Sándor

További információk a REND honlapján

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.