Uniós támogatásból valósul meg a Juhász Zsófia Református Szeretetotthon leányépületének akadálymentesítése

2009. november 16., hétfő

altA Juhász Zsófia Református Szeretetotthon a Magyarországi Református Egyház legnagyobb létszámú és legrégebbi múltra visszatekintő fogyatékos ellátást biztosító intézménye. Az intézmény Őrbottyánban, a gyönyörű „Kvassay-telepen” kezdte meg működését, melyen kastély, tó és csodálatos park áll. Fő profilja a halmozottan sérült, súlyos értelmi sérült és mozgáskorlátozott gondozottak teljes körű ellátása.

 

 

altAz intézmény mind területét, mind létszámát tekintve folyamatosan bővült, a kastély az idők során azonban alkalmatlanná vált a gondozásra, ezért az ápolási-gondozási feladatokat jelenleg a 2 fő épületben látják el, a fiú és a leány épületben.
Egy uniós pályázat segítségével jelenleg a leányépület akadálymentesítését valósítjuk meg, ezáltal kívánjuk megszüntetni a jelenlegi áldatlan állapotokat, és kialakítani az uniós elvárásoknak megfelelő, és fogyatékos lakók számára is biztonságot jelentő intézményt. A teljes körű (akadálymentes vizesblokkok kialakítása, bejárathoz rámpák és akadálymentes parkolók létrehozása) akadálymentesítéssel 102 fogyatékos leány élete válik biztonságossá és önállóbbá

 

 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.