Nikolaus Schneider élőben kommentálja a Németország-Ghána világbajnoki mérkőzést

2010. június 23., szerda

altA feszültség nő: vajon nyer-e  a német válogatott szerda este, ezzel biztosan továbbjutva a világbajnokság következő fordulójába? A fociláz a Német Protestáns Egyház (EKD) elnökét is utolérte: Nikolaus Schneider prézesz a német válogatott játékát fogja élőben kommentálni az interneten, ami fél 9-től lesz hallható a www.evangelisch.de honlapon.

„A foci lelkesít” – mondja Schneider. „Ez a lelkesedés világszerte összeköti az embereket. Legyőzi a nemzeti, kulturális és vallási határokat és az emberek beszédbe elegyednek egymással. A futball nagyon is emberi kérdéseket érint: a reménységet, a sikert és a veszteség feldolgozását. És mivel az egyházat minden ember érdekli, ezért a foci VB-n is partner.” Több mint 2000 helyen rendeznek gyülekezeti alkalmakat közös meccsnézéssel.

A szerda eseti mérkőzés élő kommentárjával a Rajnai Protestáns Egyház lelkészi vezetője új területen teszi próbára magát: Azt szokták mondani, hogy az élő közvetítés az újságírás tudományának csúcsa – ez igazi kihívás lesz – mosolyodik el Nikolaus Schneider. A legjobban mindenesetre tartalmilag készült fel, sokéves tapasztalattal rendelkezik ugyanis duisburgi klubja, a Hüttenheim kapusaként. „Nagyon jól tudom, hogyan érez egy kapus a tizenegyes előtt.” A Ghána elleni meccsen sok gólra számít, remélhetőleg azonban nem tizenegyesekből. Az imádság egyébként megengedett a nemzeti válogatottért: Az ember minden imájának helye van Istennél. Isten minden imádságot meghallgat, „de ez nem jelenti azt, hogy pont úgy teljesíti is” – teszi kacsintva hozzá.

forrás: ekd.de

A zsinat őszi ülésén írt alá megállapodást a Magyarországi Református Egyház és a Rajnai Protestáns Egyház. A megállapodást német részről Nikolaus Schneider, a Rajnai Protestáns Egyház lelkészi elnöke látta el kézjegyével.

Czanik András

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.