Nem egyszerű! - elindult a közegyházi kampány

2011. március 16., szerda

A református közegyházi 1%-os kampány formabontó televíziós hirdetéssel jelentkezik 2011-ben. A film elvont, művészfilmeket idéző környezetben játszódik, az egyszázalékos szja-felajánlás útját mutatja be a rendelkezéstől a célba érkezésig. A figyelemfelkeltő film hatására az érdeklődök az interneten, a Facebook-on és már mobiltelefonjaikon is megismerhetik a Magyarországi Református Egyház társadalmi szolgálatát.


"Az idei református kampányfilm szakít az egyszázalékos kampányokban megszokott hirdetési stílussal. Célunk a figyelemfelkeltés, az egyházi és civil kezdeményezésekkel való szolidaritás kifejezése – mondta a televíziós kampány indítása kapcsán Pásztory Ádám. Az MRE Zsinati Hivatala kommunikációs igazgatója hozzátette, már a tavalyi kampányban is voltak hasonló kommunikációs elemek, amikor a választási időszakban arra hívták fel a figyelmet, hogy a politikai értékek mellett a társadalmi értékekről is döntenünk kell. – Az 1%-os felajánlás erről szól, ezzel tartunk életben olyan társadalmi erőforrásokat, amely a közvélemény figyelmétől elzártan végzik pótolhatatlan munkájukat."

{source}
{youtube}RDGlMGqmFQc{/youtube}
{/source}

"A mostani reklámfilm, ami még a premier előtt felhívta magára a szakma figyelmét, kifejezetten kritikusan tekint a bürokráciára, a bonyolult és buktatókkal teli adminisztrációs folyamatra, amely a felajánló és a felajánlás útját nehezíti. És persze köszönetet mondunk annak a 180 ezer embernek, akik mindezen nehézségek ellenére megtisztelik bizalmukkal egyházunkat" – mondta Pásztory Ádám.

A film mellett a református internetes oldalon található egyszázalékos aloldal is megújult, ahol a számok nyelvén rövid keresztmetszetét adjuk egyházunk társadalmi szolgálatának. Ugyanezt a célt szolgálja a kampány alkalmából létrehozott Facebook-oldal is. Az 1%-os kampány kapcsán már mobiltelefonos alkalmazásokon (iPhone, iPad, Android) is megismerhetik az érdeklődők egyházunk szolgálatát, illetve a református.hu híreit.

A Magyarországi Református Egyház évről évre jó teljesítményt nyújt az 1%-os felajánlások tekintetében. Tavaly 11 százalékkal nőtt a felajánlók száma, ami az elmúlt öt év második legnagyobb növekedését hozta egyházunk számára. Ötéves visszatekintésben nézve az akkori 124 ezres felajánlói számhoz képest 47%-os növekedést tudhatnak magukénak a reformátusok. Ez a legnagyobb bővülés a magyarországi történelmi egyházak közül – zárta gondolatait Pásztory Ádám.

Református.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.