(L)Égből kapott segítség

2014. november 17., hétfő

Azokban az időkben, amikor a profit mindinkább felülírja a szeretetet, Isten különös gondviselése, hogy épp az LG adományából vált klimatizálttá a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának Ilka utcai épülete.

A segítség azonban gyakran onnan érkezik, ahonnan a legkevésbé számítunk rá. A koreai cég 15 millió forint értékben szerelte fel a kórház kórtermeit és kezelő helyiségeit légkondicionáló rendszerrel, amely nyáron a hűtésről gondoskodik, télen pedig a fűtő rendszer kiegészítéseként üzemeltethető.

„A Bethesda Gyermekkórház legújabb kori története ilyen csodák története. Amikor visszatekintünk az elmúlt évtizedekre, azt látjuk, hogy a kórháznak állandó nehézségek között kellett helyt állnia. Azokat, akik szeretettel és adománnyal fordulnak ide, biztosíthatjuk, jó helyre kerül a segítségük, hiszen a Bethesda Gyermekkórház nemcsak a magyarországi, hanem a kárpát-medencei beteg gyermekek számára is gyógyulási lehetőség és menedékhely" – fogalmazott a november 11-ei ünnepélyes adományátadáson Bölöcskei Gusztáv református püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke.

A koreai cég és a kórház együttműködését a koreai református egyház képviselői is köszöntötték, akik az eseményen úgy fogalmaztak, a Bethesda Gyermekkórházban az LG Isten által csodát tett – nemcsak a gyermekekkel, hanem az őket gondozó szakemberekkel is. „Minden elismerésünk azon intézményeké, ahol az orvosok és ápolók nap, mint nap a kisgyermekek gyógyulásán, életkörülményeik javításán dolgoznak. Ebben a nemes feladatban a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza oroszlánrészt vállal, ezért eltökéltük, hogy adományunkkal segítjük a kis betegeket és a velük szinte együtt élő szakemberek mindennapjait. Biztosak vagyunk benne, hogy a legjobb helyre került az adomány" – tette hozzá Yong Wong Lee, az LG Electronics Magyar Kft. ügyvezető igazgatója.

Az adomány keretében a kórház három osztályát – a neurológiai, a rehabilitációs és a pszichoszomatikai központot – 24 darab beltéri egységgel szerelték fel, amelyek a kórtermekben, a rendelőkben, foglalkoztatókban és a gyógytornateremben felelnek az optimális hőmérsékletért. A rendszer azon túl, hogy hozzájárul a kórházi ellátásban részesülő gyermekek kényelméhez, gyógyulásukat is nagymértékben segíti. A szűrőrendszer ugyanis hatástalanítja a káros mikroszkopikus anyagok, a pollen és a finompor bejutását a légtérbe, energiatakarékos működése pedig megkíméli a kórházat a nem várt fenntartási költségektől.

Dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója elmondta, a cég példaértékű alázattal végezte munkáját. A kórház dolgozóinak irgalma, odaadása, gyermekek iránti szeretete még a nehézségeken is túlmutatóan, példaértékkel bír, az irgalom azonban, úgy tartják, körbeér: „Az LG cég adományával olyan hiánypótló berendezésre tettünk szert, amely a mindennapi munkánkhoz is erőt ad. Ez a segítségnyújtás azt mutatja: sosem vagyunk egyedül."

Németi Noémi
Megjelenik a Reformátusok Lapjában. 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.