Légy csillagpontos önkéntes!

2012. szeptember 20., csütörtök

Szolgálatkész önkénteseket keresünk a Csillagpont szervezésének különböző területeire.

A Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó olyan óriási vállalkozás, amely több mint ötszáz ember munkájából és személyiségéből épül fel. Ebben az országos kiterjedtségű közös építkezésben mindenki számít, mindenki fontos, aki hozzá akarja tenni a maga részét a Találkozóhoz. A Csillagpont szerevezése már gőzerővel folyik, de az alábbi területekre keresünk rátermett, szakértő, őszintén lelkes és szolgálatkész önkénteseket. Feltétel a 2013-as Csillagponton való részvétel, és előnyt jelent, ha voltál már Csillagponton. Jelentkezni ezen a linken lehet 2012. december 15-ig.

1.  Programfejlesztés

A Regisztrációs Munkacsoportba önkéntes, szakértő programfejlesztőt keresünk. Ha birtokában vagy az alábbi kompetenciáknak: PHP/MySQL erősen haladó szinten (olvasni, érteni, írni egyaránt fontos), JavaScript, Android alkalmazás-fejlesztés (ha „csak” ez utóbbihoz értesz, akkor is bátran jelentkezz!),rendszerszemlélet, akkor légy Te a Csillagpont regisztrációs rendszerének programozója! Kitűnő referenciamunka-lehetőség!

2. A CSP honlap karbantartása, kezelése, szerkesztése, töltése

Rugalmas vagy? Jó a problémamegoldó képességed? Akkor köztünk a helyed! A Kreatív Munkacsoportba önkéntest keresünk a Csillagpont honlapjának karbantartására, szerkesztésére, anyagok feltöltésére. Amire szükséged van hozzá: joomla ismeret. Wordpress és php programnyelv ismeret előny de nem feltétel. Ha belefér az idődbe és komolyan oda tudnád szánni magad ennek a szolgálatnak, valamint rugalmas vagy a munkaidő terén és tudod vállalni a honlap létrehozásán túl annak rendszeres kézbentartását 2012. december közepétől 2013. szeptemberig, akkor itt a helyed, jelentkezz mihamarabb! Feltétel: részvétel a Csillagpont kreatív-kommunikációs havonkénti megbeszélésein.

3. A programfüzetbe kerülő programleírások begyűjtése

A programfüzet összeállításához két önkéntes jelentkezését várjuk, aki vállalja, hogy:

1.      A Csillagpont programjait a munkacsoportoktól szigorú határidőre bekéri

2.      A befutó anyagokat egységesíti és korrektúrázza.

4. A CSP programfüzet anyagainak feltöltése a CSP honlapra

A Csillagpontos honlap működtetéséhez két olyan lelkes vállalkozó jelentkezését várjuk, aki szívesen feltölti a beérkező programleírásokat a honlapra. Akkor jelentkezz erre a feladatra, ha tudod vállalni, hogy rendszeresen foglalkozol a feladattal, vagyis amint e-mailben megkapod a programleírásokat, azokat felelősen fel is teszed a honlapra! :)

5. A Csillagpont programfüzet összerakása

Erre a munkára olyan önkéntes jelentkezését várjuk, aki jártas a kiadványok szerkesztésében és szívesen vállalja a Csillagpontos programfüzet összerakását, egybeszerkesztését. Feltétel: januártól a kreatív-kommunikációs megbeszélésekre eljönni, a csapat ötletekkel segíti az önkéntest.

8. Pénztárosok

A Csillagpont pénztár reggel 7:30-tól késő estig nyitva áll; a fizetés akkor megy gördülékenyen, ha a pénztárosok párban dolgoznak. Valaki a pénzre figyel (számol, visszaad), valaki pedig kattintgat, nyomtat, aláírat. Ha lelkiismeretesen oda tudsz figyelni a pénzre, esetleg dolgoztál már pénztárosként, jelentkezz önkéntesnek a Csillagpont helyi pénztárába!

9.  Szponzoráció

A Csillagpont Szponzorációs munkacsoportjába jelentkezését várjuk. Ha tudnál segíteni szponzorációs lehetőségek felkutatásában, ha vannak ötleteid forrásteremtésre és jól kommunikálsz, jelentkezz és csatlakozz ehhez az új munkacsoporthoz! Feltétel: részvétel a havonkénti megbeszéléseken, a Csillagpont képviselete cégeknél.

10.  Helyszín felelősök

A Csillagponton több helyszínen is lesznek programok, melyeknek felelősre van szükségük. Olyan önkéntesek jelentkezését várjuk, akik tudnak csapatban dolgozni, fogadják és koordinálják az előadókat, megfelelő határozottsággal, de kedvesen, időben elindítják és időben le is állítják az előadókat a helyszíni programok során – tehát szigorúan tudják tartani a programok időkereteit. Egy-egy helyszínre 2-2 önkéntest keresünk, úgyhogy jelentkezzetek bátran, van elég feladat. Feltétel: 2013. januártól bekapcsolódni a Kultúra munkacsoport havonként tartandó megbeszéléseibe.

11. Szolgálati lehetőség a Gyermekkertben!

Játszótársunk mondd akarsz-e lenni?

Ha még mindig szeretsz játszani, kicsiket dajkálni, ovisokkal együtt lenni, vagy éppen alsósokkal nagy kalandokba keveredni, köztünk a helyed. Jelentkezz önkéntesnek a Csillagocska Gyermekkertbe.

Amit kérünk: jó kedv, nyitott szív, sok szeretet és némi idő. Három korosztályhoz, négy idősávba várunk minden lelkes lányt és fiút közös játékra, felügyeletre, babapásztorolásra. Természetesen többször is lehet jönni, akár több korosztályba is. S jó tett helyébe, jót várj, minden önkéntesnek egy Csillagpontos pólóval köszönjük meg szolgálatát.

Idősávok – korosztályok : bölcsis 0-3, ovis 3-6, alsós 6-10

8:30-10:00

10:00- 11:30

15:00-16:30

16:30-18:00

További info: Fördős Kata +36304888254, fordoskata@t-online.hu

12. Video-chat szoba

Szeretnénk a Csillagponton létrehozni egy úgynevezett videó-chat szobát. Ennek az lenne a lényege, hogy kijelölnénk egy helyiséget, ahová a Találkozó résztvevői bemehetnek és az előttük lévő kamerába elmondhatják azokat a gondolatokat, ami épp a szívükben van. Ez a szoba folyamatosan működne a kora esti órákig. Az itt készült felvételekből pedig egy rövid, vágott verziót vetítenénk le az esti áhítatot megelőzően.

Ezen video szoba működtetésére keresnénk lelkes önkénteseket, akik a videotechnika és a képvágás terén jártasak.

13. Szolgálatkész önkénteseket keresünk munkacsoport vezetők mellé

Szeretnél egy kicsit jobban belelátni az egyes munkacsoportok működésébe? Szereted a pörgést, a változatosságot? Akkor ez a felhívás Neked szól!

Lelkes, szolgálatkész önkénteseket keresünk néhány munkaágba a munkaágvezetők mellé.

Az érintett munkaágak: Lehetőségek Piaca, Étkeztetés.

Lehetőségek Piaca: A munkaágvezetőnek kellene segíteni a kapcsolattartásban és a koordinációban a Lehetőségek Piacán résztvevőket illetően.

Étkeztetés szervezés:. A Csillagponton az étkeztetést szervező munkacsoport vezetője mellé keresünk egy nagyon talpraesett, nehéz helyzeteket is hatékonyan kezelni tudó segítőtársat. A munkakör a regisztrációs adatbázis figyeléséből, adatok továbbításából, és a helyszíni lebonyolítás felügyeletéből, az étkeztetési helyszíneken pedig a résztvevők koordinálásából áll.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.