Kitüntetésre jelölhetünk pedagógusokat

2017. március 22., szerda

A Magyarországi Református Egyház Zsinata 1997-ben két református pedagógus kitüntetést alapított, mellyel 2017-ben immár 20. alkalommal ismerhetik el a pedagógusok teljesítményét.

Makkai Sándor-díj – a református nevelési eszmények átültetéséért a mindennapi pedagógiai gyakorlatba

A díj adományozásának feltétele: több éves óvónői, tanítónői vagy tanári tevékenység magyar református közoktatási intézményben, kiemelkedő szakmai munka, példamutató emberi-hitbeli magatartás. A díj évente három pedagógusnak adományozható, akik közül egynek mindig határon túli pedagógusnak kell lennie. A díj átadására 2017. szeptember 2-án, a 2017/18. tanév országos református tanévnyitó istentiszteletén (Miskolcon) kerül sor.

Imre Sándor-díj – a református iskolaügyért végzett áldozatos munkáért

A díj adományozásának feltétele: több éves iskolavezetési vagy a református oktatásügyért más területen folytatott kiemelkedő tevékenység, példamutató emberi-hitbeli magatartás. A díj évente egy pedagógusnak adományozható. A díj átadására 2017. november 23-án a Zsinat ülésén kerül sor.

A kitüntetésre történő felterjesztéseket 2017. április 7-ig a Zsinati Oktatási Iroda címére (1146 Budapest, Abonyi u. 21.) kérik eljuttatni. A jelölésekhez csatolni kell az intézmény igazgatótanács támogató véleményét is (ha működik igazgatótanács az intézmény mellett). A pedagógus kitüntetések odaítéléséről a Zsinat 2017. május 23-24-i ülésén határoz.

Zsinati Oktatási Iroda

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.