Bezárt egy református óvoda és iskola Kiskunhalason

2020. március 13., péntek

A járványügyi helyzet miatt határozatlan időre bezárt egy kiskunhalasi református óvoda és iskola. Az intézkedésre azért volt szükség, mert a Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézet (EGYMI) kiskunhalasi tanintézménye a helyi kórház területén található, és az épületre az egészségügyi intézmény igényt tart.

A Magyar utcai épületben mintegy nyolcvan halmozottan sérült gyerek óvodai és iskolai ellátását végzi a református egyház. A Semmelweis Kórház rendkívüli intézkedése miatt az óvoda és iskola március 13-tól határozatlan időre bezár.

A gyerekek és pedagógusok között nincs vírusfertőzött – mondta Bori Judit, az EGYMI vezetője. Az intézkedést a rendkívüli járványügyi helyzet miatt kellett meghozni, hogy a kórház biztonsági okokból felszabadíthasson egy épületet.

Az óvodások és iskolások – előreláthatólag – nem térnek vissza a régi helyükre. Az tanintézmény a város másik pontjára, egy jelenleg felújítás alatt lévő épületbe költözik majd.

Fekete Zsuzsa

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.