Kiadvány a REV nagygyűlésének témáiról

2017. április 01., szombat

A Református Egyházak Világközössége (REV) megjelentette a hét évente összehívott nagygyűlésének munkafüzetét, amelyben imádságok, teológiai reflexiók és liturgiai javaslatok segítik a tagegyházak felkészülését.

Lipcsében kerül sor június 29. és július 7. között a Református Egyházak Világközösségének következő nagygyűlésére, amelynek keretében több száz delegált közösen keresi majd Isten akaratát a Szentírás alapján azért, hogy meghatározzák a REV szolgálatának jövőbeli súlypontjait és új vezetőséget válasszanak.

A nagygyűlés témája – „Élő Isten, teremts újjá és formálj át minket” – nemcsak a REV hagyományát hivatott visszatükrözni, hanem az élet Istenét kívánja a nagygyűlés középpontjába állítani és a résztvevőket arra hívni, hogy maguk és egyházuk megújulásával legyenek aktív részesei a világ átformálásának.

A nagygyűlés mottója valójában „imádság az élő Istenhez, aki a világban uralkodik, azért, hogy Jézushoz hasonlóvá tegyen minket” – mondta Jerry Pillay, a REV elnöke. „Az ima azt fejezi ki, hogy Isten olyanná formál bennünket, amilyennek ő akar látni minket, és amit el is vár tőlünk. Isten arra használ minket, hogy a világot általunk is átformálja, hogy abban uralma és jelenléte mindinkább visszatükröződjék, és a világ igazságosságot, békét, szeretetet és bővölködő életet kínáljon mindenki számára.”

A REV kiváló teológusokat, tanárokat és egyházvezetőket kért fel arra, hogy segítsék a tagegyházakat és közösségeket a nagygyűlésre való felkészülésben, a találkozás témáinak feldolgozásával. Az eredmény immár mindenki számára elérhető az imádságos előkészületet szolgáló munkafüzetben bibliai meditációk, teológiai reflexiók, hitvallásokra és egyes helyzetekre reflektáló cikkek, valamint liturgiai anyagok formájában.

„A kritikus gondolkodásra ösztönző írások célja, hogy az olvasók hitben növekedjenek és az élet Istenének adott válaszukban előre lépjenek” – fogalmaz Chris Ferguson, a REV főtitkára a kiadványhoz írt előszavában, majd így folytatja:

„A reformáció gondolatának a mi felfogásunk szerint semmi köze nincs a nosztalgiához. Célunk, hogy a reformációt behozzuk a mindennapjainkba, ami nem csak az »itt és most« pillanatát jelenti, hanem azt, hogy a református hagyomány, a teológia és a hitbeli tartás a jelen történelmi pillanat feszültségében, konfliktusaiban, erőszakos megnyilvánulásaiban, szenvedéseiben, szépségében és ígéretében egyaránt jelen legyen.”

Az imádságos felkészülést segítő kiadvány hat nyelven jelent meg. A REV hivatalos nyelvei mellett (angol, német, francia és spanyol) az indonéziai és koreai fordítás is elérhető és letölthető a szervezet honlapjáról.

Külügyi Iroda
Fordította: Kecskés Petra
Forrás: www.wcrc.ch

 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.