Kanadai püspökök: a téli olimpia idején fokozódhat az emberkereskedelem

2010. február 03., szerda

 

altFebruár 12-én a kanadai Vancouverben indul a téli olimpia. A február 28-án záruló  világesemény lehetőséget nyújt az emberkereskedelemmel foglalkozó bűnszövetkezeteknek – figyelmeztetnek a kanadai katolikus püspökök.

A február 12-én Vancouverben megkezdődő téli olimpiai játékok fontos sporteseményt jelentenek, ugyanakkor lehetőséget nyújtanak az emberkereskedelemmel foglalkozó nemzetközi bűnszövetkezeteknek tevékenységük növelésére. Az emberkereskedelem drámája évente 2,4 millió személyt érint világszerte. Közöttük 1,3 millióan szexuális visszaélés áldozatává is válnak.  Az Avvenire c. olasz katolikus napilap szerint Kanadában számos bennszülött felnőtt nő és fiatal lány tűnik el nyomtalanul szülőfalujából. A püspökök attól tartanak, hogy az olimpiai játékok, a sporthoz kapcsolódó turizmus álcájával, alkalmat nyújtanak az illegális szervezeteknek hálózatuk kiszélesítésére. A főpásztorok a katolikusokat és minden keresztényt nagyobb elkötelezettségre buzdítanak. Támogassák azokat a szervezeteket, amelyek az emberkereskedelem áldozatainak megsegítésével foglalkoznak. A kormányok feladata, hogy megfelelő nevelési programokat, oktatási terveket dolgozzanak ki, különös tekintettel a nők elleni erőszak megelőzésére – írják január 27-én közzétett pásztorlevelükben a kanadai püspökök. (RV.de – hu – 2010-02-03-  dr. békefy – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.