Ízesítsd meg mások életét!

2018. június 15., péntek

Egyházunk tizenegyedik alkalommal támogatja a 72 óra kompromisszum nélkül ifjúsági akciót, ami arra buzdítja a magyar fiatalokat, hogy tegyenek közösen másokért, segítsenek ott, ahol igazán szükség van rájuk. Az október 11-14. közötti programra az ország bármely pontjáról várják az önkénteseket, augusztus végéig még szervezőnek is lehet jelentkezni.

A református, katolikus és evangélikus egyház közös rendezvénye évente 7-8000 fiatalt ösztönöz segítségnyújtásra, megmutatva az ifjúság erejét, elkötelezettségét a társadalom felé. A vállalkozó szellemű jelentkezők számos feladatot láthatnak el: intézményeket, játszótereket újíthatnak fel, erdőt takaríthatnak, szociális segítségnyújtást végezhetnek, kulturális műsorokat szervezhetnek idősek és fogyatékkal élők számára.

„Meg vagyok győződve, hogy világunkban nem ruhákból, nem élelemből, nem pénzből van kevés, hanem szeretetből és jóságból” – mondta Böjte Csaba testvér. Az idei alkalom katolikus fővédnöke szerint élő szeretetet, jó kedvet, örömet kellene „jó nagy kiszerelésben hozzáadni” a világhoz, hogy „finom, ízletes legyen a mindennapi életünk”. A ferences rendi szerzetes azt üzente a résztvevőknek: „Jézus Krisztus egy parancsot adott, a szeretet parancsát, éljük meg azt kompromisszum nélkül!”

A 72 óra kompromisszum nélkül feladatainak mindegyike beszámítható iskolai közösségi szolgálatként is, de több annál, hiszen nem egy kötelező óraszámú tevékenység, hanem önkéntes vállalás. A szervezők célja, hogy októberben, három napra összefogják a középiskolás és egyetemista korosztályt, akik így a gyakorlatban is megtapasztalhatják a „Több vagy, ha adsz!” szlogen igazságát.

A regisztrációs felületen augusztus 1-től tudnak résztvevőnek jelentkezni akár nagyobb önkéntes csoportok, iskolák, osztályok, plébániák, gyülekezetek, közösségek is. Helyi- és segédszervező, illetve helyi koordinátor pozíciókra már most várják az érdeklődőket!

Forrás: 72ora.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.