Hivatásunk az evangélium hirdetése

2016. január 14., csütörtök

Bibliai gondolatok az ökumenikus imahét negyedik napjára.

1Móz 17,1–8: Ábrahám lesz a neved, mert sok nép atyjává teszlek.
Zsolt 145,8–12: Kegyelmes és irgalmas az Úr, türelme hosszú, szeretete nagy.
Róm 10,14–15: Hogyan higgyenek abban, akiről nem hallottak?
Mt 13,3–9: A többi mag viszont jó földbe esett, és termést hozott: az egyik száz­annyit, a másik hatvanannyit, a harmadik harmincannyit.

A Lett Nemzeti Televíziónak a Vertikale című, vasárnap reggeli keresztyén műsorában érdekes észrevételek hangzottak el. A műsor rendszeres sugárzásának feladata megtanította a műsorkészítőket arra, hogy akkor tudják hitelessé tenni Isten Igéjét a nyilvánosság számára, ha felismerik más keresztyénekben a testvéreket.

Isten Igéje mostanában bejut az otthonokba is, jobban, mint valaha. Míg korábban esetleg csak a beszélgetésekben terjedt, most a televízión, a rádión és legújabban a közösségi médián keresztül is. A szó arra is képes, hogy építsen, de arra is, hogy romboljon. A szavak óceánja nagyrészt értelmetlen, inkább felforgat, mint táplál. Könnyen megfulladunk ebben az óceánban, ha nincs mibe kapaszkodnunk. De meghallottuk a megmentő Igét – mentőkötélként bedobták nekünk –, amely közösségre hív és egységbe forraszt azokkal, akik velünk együtt meghallották. Egykor még nép sem voltunk, most pedig Isten népe vagyunk.

Továbbgondolva az előzőket, elmondhatjuk, hogy papi nép vagyunk. Azokkal együtt, akik befogadták az ő Igéjét, a mi szavaink nem csupán cseppek a tengerben. Hatalmas szót kell szólnunk. Együtt erőteljesen mondhatjuk: Jesua – Isten megszabadít.

1. Melyek azok a személyes célok vagy más keresztyénekkel szembeni előítéletek, amelyek nehézzé teszik az evangélium hirdetését?
2. Ki hall tőlünk életet adó üzenetet?

Úr Jézusunk! Te arra figyelmeztettél bennünket: mások azáltal fogják megtudni, hogy a te tanítványaid vagyunk, ha szeretjük egymást. Add, hogy szereteted által megerősödve a szeretetben munkálkodhassunk egyházad látható egységén. Segíts, hogy az az örömhír, amelyet minden szavunkban hirdetünk, megmutatkozzon a cselekedeteinkben is. Ámen.

Összeállították: lettországi keresztyének.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.