Hétfőig rendelkezhetünk adónk egy százalékáról

2017. május 19., péntek

Május 22. a személyi jövedelemadó bevallásának és az egyszázalékos rendelkező nyilatkozat benyújtásának határideje. Adónk egy-egy százalékával támogassunk a Magyarországi Református Egyház társadalmi szolgálatát!

Május 14-ig az e-szja rendszeren keresztül 408 ezren küldték már be a adóbevallásukat. A beküldők háromnegyede, 304 ezer adózó módosítás nélkül fogadta el az adóhivatal által összeállított dokumentumot. A világon egyedülálló lehetőséget, amely szerint a megfizetett adó egy százaléka felajánlható egy regisztrált civil szervezetnek, további egy százaléka pedig egy technikai számmal rendelkező egyháznak vagy a nemzeti tehetségprogramnak, érdemes kihasználnia mindenkinek. 

A rendelkező nyilatkozatokat a bevallástól függetlenül postán vagy személyesen is el lehet juttatni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) egy lezárt – a rendelkező magánszemély adóazonosító jelével ellátott – borítékban, illetve az ügyfélkapun keresztül elektronikusan. Május 22-éig az egyéni vállalkozók is elküldhetik nyilatkozataikat. 

A több mint 2,7 millió, ügyfélkapuval bíró magánszemély az e-szja rendszerében néhány kattintással segíthet az általa kiválasztott civil szervezetnek és egyháznak. A NAV által fejlesztett programnak köszönhetően nem kell külön kikeresni a támogatott szervezet adószámát, elég beírni a nevét, az e-szja az adatokat automatikusan behozza.

Annak, aki papíron nyújtja be az egyszázalékos nyilatkozatot, a NAV honlapja segít, amelyen megtalálható a felajánlásra jogosult – mintegy 28 400 – civil szervezet adata is. A Magyarországi Református Egyház technikai száma: 0066.

Akik elakadnak a tervezet jóváhagyásában, esetleges kiegészítésében, vagy a felajánlásban, az adóhivatal általános tájékoztató rendszerét hívhatják. A hivatal munkatársai munkanapokon 8.30-tól 18 óráig, hétvégén 8.30-tól 13.30-ig fogadják a személyi jövedelemadózással kapcsolatos kérdéseket.

Forrás: MTI
    
 

 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.