Hangot adni hitünknek

2011. április 04., hétfő

A Franciaországi Református Egyház európai testvéregyházaiból is hív lelkészeket a október 10. és 17. között Strasbourgban tervezett lelkésztovábbképző kurzusára. Téma: a hiteles tanúságtétel napjainkban.

Testvéregyházunk egy franciául jól beszélő magyar református lelkésznek biztosítja a részvételt.

A többek között André Birmele és Pierre Bühler professzorok vezetésével zajló képzésen arra keresik a választ az európai lelkészek, hogy miként lehet napjainkban aktuálisan, ugyanakkor az egyház hagyományát sem megtagadva hirdetni Krisztus evangéliumát, illetve miként fogalmazható meg hitünk lényege úgy, hogy az mind a gyülekezeti tagokat, mind az egyház peremén élőket megszólítsa.

„A lényeget néhány szóban” mottó alatt, az Európai Protestáns Egyházak Közössége „Szentírás, hitvallás, egyház” című aktuális teológiai dokumentumának felhasználásával vitatják meg a résztvevők a hitvallás aktusának lényegét, a hitvallási iratoknak az egyházak identitásában betöltött szerepét, valamint a tanúságtétel aktualizálásának lehetőségét a jelenlegi európai környezetben. A szeminárium a hitvallások történeti és kulturális tanulmányozása mellett egyéni és csoportos alkalmakon érinti a vallásközi párbeszéd, valamint a protestáns egyházak egyesülési folyamatának kérdéseit, továbbá alkalmat ad arra, hogy személyes hitvallásaik megfogalmazásával gazdagíthassák és inspirálják egymást a résztvevők.

Bővebb program és a hivatkozott dokumentumok a Külügyi Irodától igényelhetők a zsinat.kulugy@zsinatiiroda.hu címen. A jelentkezéseket ugyanitt várják. Határidő: április 30.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.