Gyakornoki programot hirdet a Református Egyházak Világközössége

2015. augusztus 05., szerda

A hannoveri székhelyű Református Egyházak Világközössége (REV) idén is kiírta gyakornoki állását 30 év alatti egyháztagok számára.

A REV egyéves gyakornoki állást hirdetett meg honlapján 2015. őszi kezdéssel, amelyre magasan képzett jelöltek pályázatát várja. A gyakornoki program helyszíne a szervezet hannoveri irodája. A pályázatra a REV tagegyházainak 30 évnél fiatalabb, angolul beszélő tagjának jelentkezését várják. A jelölt lehet fiatal lelkész, legalább negyedéves teológus diák, vagy fiatal szakember, aki késztetést érez arra, hogy bármilyen szinten az egyházban vagy az ökumenikus mozgalomban dolgozzon. 

A gyakornok sokszínű tapasztalattal gazdagodhat, hiszen mind a programirodákkal, mind pedig a főtitkársággal együttdolgozhat. A gyakornoki program három területet foglal magába a szervezeten belül: Teológia, misszió, közösség és ökumenikus kapcsolatok; Igazságosság és Partnerség; valamint kommunikáció.

A REV gyakornoki programját a Protestáns Missziói Ügynökség (EWM) támogatja. A szervezet majd minden költséget fedez (utazás, lakhatás, betegbiztosítás és zsebpénz). Elvárás ugyanakkor, hogy a jelöltek, vagy küldő egyházuk osztozzanak a kiadásokban. Sikeres pályázat esetén az MRE Zsinati Hivatalának külügyi irodája 300 EUR támogatást biztosít a jelöltnek. A pályázóknak a Zsinat Elnöksége ad támogató nyilatkozatot, egyedi döntés alapján. Előnyt élveznek azok a pályázók, akik korábban sikeresen vettek részt a külügyi iroda gyakornoki programjában. A támogatás iránti kérelmet a pályázóknak a külügyi iroda címére kell benyújtaniuk: oikumene@reformatus.hu.

A pályázat leadási határideje (jóváhagyott egyházi támogatónyilatkozattal) 2015. augusztus 29.

További információ a REV gyakornoki oldalán érhető el.

A jelentkezési lap az alábbi linkeken keresztül érhető el: PDF, WORD Doc

 

Külügyi Iroda

Forrás: www.wcrc.ch

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.