Egy milliárd forint a Magyarországi Református Egyháznak – van mire költeni

2010. január 22., péntek

altA legtöbb és legnagyobb összegű 1 százalékos felajánlást, 3 milliárd forintot, csaknem fél millió adózótól a Magyar Katolikus Egyház kapta – derül ki az APEH honlapján közzétett adatokból, második a Magyarországi Református Egyház, több mint 1 milliárd forinttal.

Összesen 817 000 adózó ajánlotta fel személyi jövedelemadóját a Magyarországon működő 169 egyház valamelyikének. Ez összesen mintegy 5 milliárd forintot jelent. Az egyházak közül a második legnagyobb összeget, több mint 1 milliárd forintot a Magyarországi Református Egyház kapta, amelyet 164 000 adózó jelölt meg kedvezményezettként. A harmadik legnagyobb támogatott a Magyarországi Evangélikus Egyház volt, amely számára mintegy 316 millió forintot ajánlott fel majd’ 46 000 adófizető.

Az egyházak mellett a kiemelt költségvetési előirányzatok számára összesen mintegy 2 milliárd forintot ajánlottak fel.
Ezek közül a gyermekszegénység elleni program kapta a nagyobb felajánlást, mintegy 1,6 milliárd forintot, míg a Nemzeti Tehetség Programra mintegy 417 millió forint gyűlt össze.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.