Desmond Tutu gyermekbibliája holland református kiadónál jelenik meg

2010. július 19., hétfő

altA dél-afrikai anglikán érsek, Desmond Tutu Gyermekek Isten előtt címmel gyermekbibliát írt, amit a Jongbloed református kiadó jelentet meg. A könyv szeptemberben kerülhet a gyerekek kezébe.

A kiadó célja, hogy a gyermekbiblia projekttel nemzetközileg is bevonja a gyermekeket a Biblia olvasásába és megismerésébe, ezért a kiadvány több nyelven is megjelenik – nyilatkozta a holland református sajtónak Rianne van Laar projektigazgató. A Biblia 14 nyelven jelenik meg, természetesen nagy világnyelveken, de dél-afrikaiul, dánul, spanyolul és más nyelven is. Tutu tíz éve már dolgozott a Biblián, ennek egy-egy részét gyülekezetében, püspökségében és a hitoktatásban is  kipróbálta, nagyon jó volt a fogadtatása és a visszhangja is a gyermekbibliának. A holland kiadás szeptemberben jelenik meg a könyvesboltokban, templomokban. Az első kiadást 150 000 példányban nyomtatják. A Bibliában illusztrációk is találhatók az egyes történetekhez. (refdag.nl – 2010-07-19 – dr. békefy-röhrig klaudia – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.