Az Egyházak Világtanácsa fotópályázatot hirdet

2016. március 09., szerda

Van egy fotód, ami a vízelosztás igazságosságáról mesél? - Az Egyházak Világtanácsának Ökumenikus Vízhálózata (EWN) a böjti időszak részeként a '7 Hét a Vízért' program keretein belül fotópályázatot hirdet az Instagram-on: arra biztatva az embereket, hogy megosszák a víz mindennapjainkban betöltött szerepéről szóló fotóikat.

Az Ökumenikus Vízhálózat az igazságos vízelosztás támogatójaként azokra a helyzetekre, helyekre kívánja felhívni a figyelmet, ahol az emberek nem tudnak megfelelő vízellátáshoz jutni. A '7 Hét a Vízért' program 2008-ban indult, mint egy hetente megjelenő, vízről szóló reflexiókat és egyéb írásokból álló gyűjteménysorozat. Ebben az évben a kampány központi témája a Közel-Kelet.

A 2016-os kampány utolsó három hetében az Ökumenikus Vízhálózat egy olyan teret kíván létrehozni, ahol a fotózás szerelmesei világméretű szinten tudják megosztani a vízről, valamint víz és a fotós közti kapcsolatról készült fotóikat. Minden fotó mögött egy történet rejtőzik – egy történet, ami a béke és az igazságosság felé vezető közös zarándoklat lépéseit jelképezi.

Az Ökumenikus Vízhálózat fotópályázata március 7-27-ig tart. A pályázaton bárki részt vehet, aki rendelkezik Instagram fiókkal.

„A pályázaton való részvételhez készíts egy képet, ami megmutatja, hogy a víz milyen fontos szerepet tölt be az életedben vagy azt, hogy miként látod környezetedben e természetes forrás bőségét vagy hiányát. Továbbá, ha úgy gondolod, hogy a víz, valamilyen formában kötődik az igazságosság és a béke kérdéséhez, mutasd meg nekünk hogy miként! Fontos, hogy posztoláskor használd a #7Weeks4Water hash tag-et!" – szól a felhívás.

A legjobb képeket az Egyházak Világtanácsa választja ki és posztolja újra saját közösségi oldalain, a forrás megjelölésével. A nyerteseket április 1-én hirdetik ki.

Az Egyházak Világtanácsának '7 Hét a Vízért' kampányának hivatalos oldala: www.oikumene.org/7-weeks-for-water


Külügyi Iroda

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.