Ahol kedden van vasárnap

2011. november 07., hétfő

Egyikük sem készült újságírónak, mégis az újjászülető református média meghatározó szereplői lettek. Szívesen lehelnek lelket egy-egy írásba, de ha kell, feltesznek kényes kérdéseket is. Bagdán Zsuzsanna és Kiss Sándor szinte minden újságírói műfajban alkotott már színvonalas munkákat. Ők kapták idén a Protestáns Újságírók Szövetségének Rát Mátyás-díját az év legjobb újságírói teljesítményének elismeréseként.

A Magyarországi Református Egyház hivatalos médiuma, a Reformátusok Lapja – magunk közt szólva: a Reflap – újságírói saját bevallásuk szerint is jól kiegészítik egymást. Bagdán Zsuzsannának ugyanis inkább a publicisztika, míg Kiss Sándornak az objektív tájékoztatást és a véleményközlést elegyítő interjú- és riportkészítés az asztala. Mindketten három éve dolgoznak a Reflapnál, és a Confessio című egyházi periodikában is többször megjelentek nagyobb lélegzetvételű, összetett társadalmi jelenségeket vizsgáló írásaik, többnyire portrék.
A két újságíróval olvasható interjú a Parókia portálon.

Interjú ide kattintva olvasható

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.