Interaktív online bibliaóra

2020. április 01., szerda, Online

Remény korlátok között címmel tart interaktív online bibliaórát az Ökogyülekezeti Mozgalom szerdán délutánonként.

Hol van ebben a helyzetben Isten? Mit remélhetek a jövőre nézve? Miben vagyok korlátozva? Mire van valóban szükségem? Mit vesztettem el? Mit nyertem? Kivel beszélhetek?

Ezek a kérdések mindannyiunk fejében megfogalmazódnak a mai járványhelyzetben. Ám ezek koránt sem csak a mi kérdéseink! Ugyanezeket feltehette Pál apostol is, aki sokkal nagyobb nyomorúságban és magányban volt, mint mi, amikor korlátozták szabadságát. Több levelét is fogságban írta, így – a fogság körülményeinek különbségei ellenére – az alapérzést tekintve különösen időszerűek számunkra. Sokszor olyanoknak is írt, akikkel soha nem találkozott.

A globális válsághelyzet ideje alatt szerdánként 16 órakor vár minden érdeklődőt egy élő, interaktív bibliaórára az Ökogyülekezeti Mozgalom. A 60 perces alkalmakon Pál fogságban írott leveleit olvassa és magyarázza Dr. Kodácsy Tamás, református lelkész, a Károli Gáspár Református Egyetem Egyház és Társadalom Kutatóintézete Teremtésvédelmi Műhelyének vezetője. A bibliaórákat április 1-jén Pál Kolossébeliekhez írt levélének olvasásával kezdődik.

Az online élő találkozás során elsősorban olyan jelentkezőket fogadnak, akik megosztják kamerájukat és mikrofonjukat. Csatlakozni a bibliaóra időpontjában online az ingyenesen letölthető Zoom alkalmazáson keresztül lehet, érkezési sorrendben max. 100 főig.

A bibliaórák pontos időpontjait és témáit itt láthatják.

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió