Karácsonyi örömüzenet Szíriából

2019. december 23., hétfő

„Velünk az Isten. Ő nemcsak békét hoz a világba, hanem magát a Békét, személyesen" – üzeni a kilenc éve háborús állapotok között élő Aleppóból Haroutune Selimian, testvéregyházunk, a szíriai örmény református közösség elnöke.

„Íme, a szűz fogan méhében, és fiút szül, és Immánuélnak nevezik majd” – ami azt jelenti: Velünk az Isten. (Máté 1,23)

Karácsony Isten szeretetére és gondoskodására emlékeztet minket, és arra a mély békére, amit a világ nem tud sem elhallgattatni, sem elvenni tőlünk. Örömmel készülünk arra, hogy istentiszteletek és közösségi összejövetelek alkalmával tapasztaljuk meg újra ezt a csodát gyülekezeteinkben az évnek ebben a különös időszakában.

Ha magunk köré tekintünk, nem tudjuk nem észrevenni, hogy emberek világszerte kénytelenek nehéz gazdasági és politikai helyzeteket elszenvedni. Most, hogy a szíriai krízis kilencedik évébe lép, a béketeremtés és stabilizáció előtt tornyosuló akadályok még súlyosabbak. Azonban a kihívások ellenére reménykedünk abban, hogy jobbra fordulnak a dolgok a jövőben. Nagyon erősen hittünk abban eddig is, hogy célja van annak, hogy Aleppóban maradtunk. Amikor a hited hordoz és vezet át a szomorúságon, nélkülözésen és gyászon, más szemszögből pillantod meg Isten szerető arcát. Isten még hatalmasabbá válik a szemedben!

Advent utolsó napjaiban, karácsony közeledtével adjunk hálát Istennek, aki elküldte az Immánuélt. Jézus az igaz reményünk ebben a bizonytalan világban. Ő nemcsak békét hoz a világba, hanem magát a Békét, személyesen. Ne feledkezzünk meg azokról, akik az elutasítottság, magány, veszteség és reménytelenség terhét hordozzák. Emlékezzünk meg azokról az országokról, ahol most is háború dúl, vagy társadalmi, politikai és gazdasági kihívásokkal küszködnek az emberek – különösen Szíriáról és Libanonról. Hozzon maga a béke hercege békét és megnyugvást Szíriába és Libanonba, és valamennyi keresztyén számára szerte a Közel-Keleten.

Imádkozom, hogy mindannyian álljunk készen a Messiás fogadására, aki meg fogja tölteni szíveteket örömöt és szeretet hozó jelenlétével. Legyen veletek és szeretteitekkel a békesség fejedelme ezen a karácsonyon is!

Haroutine Selimian

Külügyi Iroda

Forrás: Aleppói Bétel Örmény Református Gyülekezet

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.