Kastélynap Bonyhán

2019. július 13., szombat, Bonyha

Július 13-án az Erdélyi Református Egyházkerület Nőszövetsége ismét megszervezi a bonyhai kastélynapot.

A családi nap úrvacsorás istentisztelettel kezdődik, majd változatos programokkal szólítják meg a gyermekeket, fiatalokat és felnőtteket. Színpadra kerül Meister Éva művésznő előadásában Kocsis István Árva Bethlen Kata monodrámája, fellép a szászrégeni Sófár együttes.

A bonyhai Bethlen kastélyt a Bethlen család örökösei az Erdélyi Református Egyházkerületre hagyományozták, az egyházkerület 2013 tavaszán adta hosszú távú használatba az Erdélyi Református Nőszövetségnek. A szervezet – mint egy korábbi riportban olvasható – olyan intézményeket szeretne létrehozni a kastélyban, amelyek a köz és az erdélyi magyarság javát szolgálják. Az épület táborok, rendezvények, csendesnapok helyszínéül is szolgálhat a jövőben. Hitépítő, hagyományőrző, kulturális programjaival igyekezne minden generációt megszólítani.

Részletes program az Erdélyi Református Egyházkerület honlapján olvasható.

reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.