A Református Gasztrokulturális Programok részeként idén is megszervezik a Kárpát-medencei református szőlészek és borászok fórumát, ezúttal március első hétvégéjén, Cserépfalun.
A Református Gasztrokulturális Programok kiemelt célja, hogy összekösse a Kárpát-medencében élő református élelmiszertermelőket, szakmai és baráti közösséget építve ki köztük, megismertetve őket egymással, az eseménynek helyet adó régióval és az ottani gyülekezetekkel. A Református Gasztrokulturális Programokhoz jelenleg két nagyobb esemény tartozik, melyet évről-évről megrendeznek.
A BORUM, a Kárpát-medencei Református Szőlészek és Borászok Fóruma 2013-ban indult útjára. Mindegyik találkozót más-más történelmi borvidéken rendezték meg: először Sárospatakra, majd Mórra, Bihardiószegre, Hajós/Császártöltésre, Lévára és környékére valamint a délvidéki Bácskossuthfalvára látogathattak el a borászok és az érdeklődők. A programra ellátogató borászok szakmai előadások segítségével ismerkedhetnek meg a legújabb borászati trendekkel, lehetőségekkel.
A rendezvényen – a jelentkezések függvényében – megrendezik a fehér (száraz – félédes), rozé és vörösborok versenyét. A verseny utolsó napján, 2019. március 3-án minden kategóriában győztest hirdetnek: a kategóriagyőztesek közül a szakmai zsűri visszakóstolással választja ki a verseny nyertesét, mely a „Magyarországi Református Egyház Bora – 2019" címet viselheti majd.
Jelentkezés: 2019. február 17-ig a jelentkezes.reformatus.hu linken megnyíló űrlap segítségével. Részletek: borum.reformatus.hu