Az új esély

2018. július 30., hétfő

Szeptembertől közel 2500 hallgató kezdi meg tanulmányait a Károli Gáspár Református Egyetemen (KRE). A jelentkezők közül viszont nem mindenki juthatott be az általa megjelölt szakra. A pótfelvételi elsősorban nekik kínál lehetőséget a felsőoktatásba való bekerüléshez.

Július 27-től jelentkezhetnek pótfelvételire azok, akiket nem vettek fel az általuk megjelölt képzésekre, vagy nem jelentkeztek az általános felvételi eljárás során. A Károli Gáspár Református Egyetem világi és hitéleti szakjaira egyaránt hirdet pótfelvételit, így várja a bölcsészettudományi, gazdasági, hitéleti, jogi, pedagógus és társadalomtudományi terület iránt érdeklődőket.

A pótfelvételi során a jelentkezők mindössze egy felsőoktatási intézmény egyetlen szakját jelölhetik meg. A hitéleti képzések mellett alapképzésekre, mesterképzésekre és osztatlan tanári képzésekre is lehet jelentkezni, a meghirdetett szakokról részletes információt az egyetem pótfelvételi oldalán találhatnak az érdeklődők.

Miért éppen a Károli?

A KRE-n pezsgő diákélet zajlik. Campusaik központi, belvárosi elhelyezkedése számos előnyt biztosít a hallgatók részére, akik aktív közösségi és tudományos életet élnek. Egyetemi mindennapjaikat kulturális és szabadidős rendezvények színesítik. Gyakorlatorientált képzéseik azonnal hasznosítható tudást adnak, egyedülálló ösztöndíjprogramuk segítségével pedig az önköltség mértéke akár 75%-kal is csökkenthető. Az egyetem idegen nyelvi lektorátusának általános nyelvoktatás keretében angol, észt, finn, francia, kínai, német, norvég, olasz, orosz, portugál és spanyol nyelvből indítanak kezdő és haladó szintű kurzusokat. A lektorátus egyben Theolingua egyházi szaknyelvi vizsgaközpont is, ahol államilag elismert nyelvvizsgát szerezhetnek a hallgatók.

Pótfelvételi a budapesti teológiára 

„Érettségi előtt nagy döntéssel néztem szembe: melyik teológiát válasszam? A Károlira esett a döntésem, hiszen barátaimtól, ismerőseimtől, volt iskolatársaimtól sok jót hallottam a hittudományi karról. Az első év kezdete után nemsokára meg is bizonyosodtam arról, hogy jó döntést hoztam – vallja Czikó Györgyi. A harmadik évfolyamos teológus-lelkész szakos hallgatót hamar magával ragadta az évfolyamuk és a teológusok befogadó közössége. Sok időt töltöttek együtt a kötelező órákon kívül is. „Karunkon minden félévben szerveznek konferenciákat, szakmai esteket, melyek aktuális témákról szólnak. Nagyon megtetszett a gyakorlatorientált képzés is, hiszen a hetedik félévet, nem a padokban, hanem különböző gyülekezetek és missziók megismerésével fogjuk tölteni. Tanáraink izgalmas, magával ragadó órákat tartanak. Mindenkinek csak ajánlani tudom a KRE-HTK-t.”

A Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Kara a 2018. évi pótfelvételi eljárásban is hirdet meg szakokat. A részletekről kapcsolódó cikkünkben tájékozódhatnak.

További információ:

Állam- és Jogtudományi Kar (ÁJK) Tanulmányi Osztály
+36 (1) 370 8601
felveteli@kre.hu

Bölcsészettudományi Kar (BTK) Tanulmányi Osztály
+36 (1) 483 2902
+36 (1) 483 2923
felveteli@kre.hu

Hittudományi Kar (HTK) Tanulmányi és Dékáni Hivatal
+36 (1) 217 2403
felveteli.htk@kre.hu

Tanítóképző Főiskolai Kar (TFK) Tanulmányi Osztály
Nagykőrös: 06 30 564 9331
Budapest: 06 30 655 8577
felveteli@kre.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.