Erdélyi református templomokban lép fel a Magyar Rádió Gyermekkórusa

2018. május 17., csütörtök, Nagyvárad, Kolozsvár, Marosvásárhely, Zilah

Első ízben látogat Erdélybe a kórus, amely május 17–21. között Nagyváradon, Kolozsváron, Marosvásárhelyen és Zilahon ad koncertet.

Az erdélyi turné május 17-én, csütörtökön kezdődik a nagyváradi Újvárosi református templomban 18 órától. Kolozsváron május 19-én, szombaton 18.30 órától koncerteznek a Farkas utcai református templomban. Marosvásárhelyen május 20-án, 19 órakor lép fel a gyerekkórus a református Vártemplomban, míg a turné záró fellépése a zilahi Ligeti református templomba lesz május 21-én, hétfőn 17 órától.

Műsoron: Halmos László, Gabriel Fauré, Johannes Brahms, Kodály Zoltán, Bartók Béla, Benjamin Britten, Ligeti György, Csíky Boldizsár, Fekete Gyula, Orbán György, Vajda János művei. Zongorán/orgonán közreműködik: Arany Zsuzsanna, vezényel dr. Matos László.

A Bartók-Pásztory és Príma díjas együttes hosszú évek óta a magyar és külföldi zeneélet megbecsült és elismert gyermekkara. Rendszeres résztvevője magyarországi és európai zenei fesztiváloknak és más zenei eseményeknek, számos rádió- és televízió-felvételt készített az anyaországban és külföldön egyaránt. Európa csaknem valamennyi országába kaptak már koncertmeghívást, turnéztak az Amerikai Egyesült Államokban és Japánban, jártak Dél-Koreában és Tajvanon is.

forrás: kronika.ro

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió