Ökoestek a Kossuth Klubban

2018. május 16., szerda, Budapest

A református Ökogyülekezeti Mozgalom és a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület májusban két előadásra is várja az érdeklődőket.

Az Öko-estek előadója Dr. Victor András, az ELTE nyugalmazott főiskolai tanára, a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület korábbi és tiszteletbeli elnöke, az Ökogyülekezeti Tanács tagja, mindkét szervezet aktív munkatársa. Közérthető nyelvezetű, színes előadásai mindig élvezetesek, legyen szó a természettudományok bármely aktuális kérdéséről is. Jelen előadássorozatban az emberi felelősséget a keresztyén világképhez fűződő kapcsolatrendszerben is értelmezi.

Mit tehet egy diák a fenntarthatóságért?
Május 16. szerda, 18:00-20:00-ig

Mi a fenntarthatóság? Fenntarthatatlanságok a múltban? A diák tanuljon! De mit? Fizikát és történelmet is, de még inkább a jövőben szükséges kompetenciákat! Például rendszer-gondolkodást! Nevelje a környezetét is! Törekedjen a fenntartható életmódra! Anyag- és energia-takarékosságra, de még inkább új értékrendszerre. Mik a fenntarthatóság tanulásának korlátai?

Egyenlőség és egyenlőtlenség a világban
Május 23. szerda, 18:00-20:00-ig

„Szabadság, egyenlőség, testvériség" – hogyan értendő? Emberfajták, nemek, vallások, zsidók. Rabszolgák, jobbágyok, munkások, gyermekek. Állatok és fák. Gazdasági és jóléti szintek. Esélyegyenlőség, igazságosság. Az egyenlőtlenség funkciója a természetben és a társadalomban.

Figyelem! A helyszín ezúttal a Kossuth Klub első emeleti előadóterme. Cím: 1088 Budapest, Múzeum u. 7.

A program ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

További információ: info@okogyulekezet.hu; +36-30/453-2950

www.okogyulekezet.hu; facebook/okogyulekezet

Szűcs Boglárka

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.