Mert lehetnénk együtt

2017. december 03., vasárnap

A fogyatékkal élők nem mindenre képesek egyedül, de rengeteg olyan attitűdjük van, amikről pedig a többségi társadalom feledkezett meg, van mit tanulnunk tőlük. Videó a fogyatékkal élők világnapjára.

A Magyarországi Református Egyház szeretetszolgálati intézményeiben több mint 3000 fogyatékkal élőről gondoskodik a mindennapokban. 2016 karácsonyán érzékenyítő flashmobot szervezett a Szeretetszolgálat, hogy segítse a fogyatékkal élők integrációját, megmutassa a járókelőknek, hogy nem kell félni a fiataloktól.

Az intézmények gondozottai az általuk készített ajándéktárgyakkal lepték meg az érdeklődőket, majd zárásként a Vad Fruttik: Lehetek én is című dalára villámcsődületet tartottak a budapesti Vörösmarty téren. 

„Valóban, a fogyatékkal élők nem mindenre képesek egyedül, segítségre szorulnak, de rengeteg olyan attitűdjük van, amikről pedig a többségi társadalom feledkezett meg. Ilyen a szeretet, az őszinteség, a mindenféle manírtól mentes élet. Bőven van mit tanulnunk tőlük" – válaszolta akkor kérdésünkre Csumán-Lechner Alexandra, a fogyatékosokat segítő református Filadelfia Ház vezetője, a rendezvény egyik szervezője.

reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.