Evangélikus-református ünnepi zsinat

2017. október 15., vasárnap

Emlékülést tartott az evangélikus és a református egyház zsinata a reformáció emlékévében. A két testület tagjai közös nyilatkozatot is elfogadtak. Videófelvétel az ülésről.

Úrvacsorás istentisztelettel és közös zsinati üléssel ünnepelte a reformáció ötszázadik évfordulóját a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház Zsinata október 13-án Budapesten.

„A reformáció nagy üzenete, hogy itt most együtt vagyunk, együtt adunk hálát megtartatásunkért, és keressük a további utakat. Szeretném hinni és remélni, hogy az Úr örömét leli közös tanácskozásunkban, és áldásával kíséri az itteni megnyilatkozásokat, elhatározásokat, és hiszem, hogy közös nyilatkozatunk az ő akaratával találkozik” – nyitotta meg Huszár Pál dunántúli református főgondnok a két egyház reformációi emlékülését.

Az alkalomról szóló tudósításunkat kapcsolódó cikkünkben olvashatják, az alábbi videóra kattintva visszanézhetik az ünnepi beszédeket és a közös nyilatkozat elfogadását:

afterglow player

reformatus.hu
Fotó: Asszonyi Eszter
Videó: Enyedi Gábor

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.