Főjegyzőt választottak Dunamelléken

2017. június 09., péntek

Szabó Ferenc mányi lelkipásztort, vértesaljai esperest választották a Dunamelléki Református Egyházkerület új főjegyzőjévé.

Két főjegyzőjelöltre szavazhattak a presbitériumok a Dunamelléki Református Egyházkerület főjegyzőválasztásának második fordulójában, amelyre azután került sor, hogy az április 27-ei időközi főjegyzőválasztás nem hozott eredményt. A hatályos egyházi törvény rendelkezései szerint ugyanis a főjegyző megválasztásához a szavazatok 50 százaléka + 1 szavazat szükséges.

A második fordulón már csak a két legtöbb szavazatot kapott jelölt indulhatott. A mai határidőig a Választási Bizottsághoz mintegy háromszáz dunamelléki gyülekezetből 284 szavazat érkezett be, ebből 271 volt érvényes. Szabó Ferenc mányi lelkipásztor 162 szavazattal a voksok 60 százalékát gyűjtötte be. Somogyi Péter fasori lelkészre a szavazók 40 százaléka adta le voksát, ez 109 szavazatot jelent.

A választásokat Hegedűs Béla főjegyző, bács–kiskunsági esperes halála miatt írták ki. Az elmúlt hónapokban ideiglenesen Szabó Ferenc látta el a főjegyzői feladatokat. Beiktatására a későbbiekben kerül sor, miután az őszi egyházkerületi közgyűlés jóváhagyta a választást.

Jakus Ágnes, parokia.hu, fotó: Füle Tamás

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió