Egyéves gyakornoki programot hirdet a REV

2016. október 01., szombat

A Református Egyházak Világközössége (REV) 2017. január 1-től egy évre keres gyakornokot hannoveri irodájába. A jelentkezési határidő november 1-én jár le.

A REV magasan képzett, 30 év alatti fiatalok jelentkezését várja, akik 2017 januárjától egy évig dolgoznának a nemzetközi szervezetben. A munkavégzés helye a hannoveri központ és a szervezet 2017. évi nagygyűlésének helyt adó Lipcse városa lesz.

Az állásra angolul beszélő, ökumenikus kapcsolatokban jártas fiatal egyháztagok, egyetemi hallgatók vagy akár lelkészek jelentkezését várják. A gyakornok a REV valamennyi programjában együttműködik szervezettel, beleértve a kommunikációt, a gazdasági igazságosságot, az egyházi közösséget, ökumenikus kapcsolatokat, missziót és teológiát. A gyakornok egyben a nagygyűlés előkészületeiben is részt vesz.

A gyakornok teljes ellátásban és szerény ösztöndíjban részesül. A pályázat elengedhetetlen feltétele a küldő egyház támogatása. Az MRE Zsinati Külügyi és Ökumenikus Bizottsága október 20-i ülésén dönt arról, hogy mely pályázókat támogatja.

Az egyházi támogatásra október 18-ig lehet pályázni a Külügyi Iroda e-mail címén, a gyakornoki program kitöltött jelentkezési lapjával és motivációs levéllel: oikumene@reformatus.hu.

További információ és a jelentkezési lap a szervezet honlapján érhető el.

Külügyi Iroda

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.