Dél-afrikai Kálvin09 konferencia az egyház közéleti feladatairól

2009. szeptember 02., szerda

(Stellenbosch) - A 150 éves dél-afrikai Stellenbosch Egyetem Teológiai Fakultásán augusztus 30.-szeptember 02. között konferenciát tartanak, melynek ez a fő témája: Kálvin időszerűsége.

Az előadók között jelentős, nemzetközileg ismert református teológusok szólnak a témáról, így Nicholas Wolterstorff professzor, aki a teológia és a filozófia határterületeit kutatta a grand rapidsi/USA, Michigan Állam Kálvin Egyetemen, a Harvardon és a Yale-en, ahol főként esztétikával, teológiával, filozófiával foglalkozott. Az előadók között lesz a Református Világszövetsége főtitkára, Setri Nyomi, korábbi elnöke, a dél-afrikai református lelkész, Allan Boesak, továbbá Dirkie Smit, a rendező Stellenbosch Egyetem református dogmatika professzora, John de Gruchy, a cape town-i egyetem teológiai tanára és mások. A konferencián nagy hangsúlyt kap az egyház közéleti felelőssége és szerepvállalása, a kálvini szociáletika tanítása nyomán. (calvin09 – 2009-08-31 – dr. békefy – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.