Indiai gyermekotthonokat támogatnak a tiszántúli reformátusok

2019. február 08., címkék: india, tiszántúli egyházkerület

Gyűjtést szervez a Dél-Indiai Egyház által fenntartott gyermekotthonok és árvaházak támogatására, és a jövőben rendszeres adományokkal segíti annak gyermekek között végzett diakóniai-szociális szolgálatát a Tiszántúli Református Egyházkerület. Ezt Fekete Károly tiszántúli püspök jelentette be indiai látogatásának pénteki napján.

Közelstávol

2013. március 10., címkék: india, könyv

Észak-indiai útjáról írt naplót Stanczik Edina. Az újságírónő könyvében külön fejezetet szánt a református házaspárnak, akik utazása idején orvosi misszióban szolgáltak azon a vidéken.

A sokszínűség ünneplése

2013. január 21., címkék: steinbach józsef, Ökumenikus imahét, india, erdő péter, ökumenikus imahét

Alig maradt ülőhely az ökumenikus imahét nyitó istentiszteletén a fasori evangélikus templomban Budapesten január 20-án. A világszerte megtartott imahéten az indiai dalit keresztyének által összeállított tematikát követve tartanak felekezetközi könyörgéseket a szolidaritásért a hátratételt szenvedőkkel és a megtört Krisztus-test egységéért.

Úton

2013. január 19., címkék: ökumenikus imahét, Ökumenikus imahét, india

„A keresztény tanítványság ösvénye azt jelenti, hogy az igazságosságnak, az irgalmasságnak és az alázatnak az útján járunk." Az imahét idei témáját az indiai keresztyén fiatalok dolgozták ki.

Az egyház küldetése az ökológiai igazságosságért dolgozni

2011. november 24., címkék: teremtésvédelem, india, konferencia

Világ számos egyházának képviselői október végén az indiai Csennájban találkoztak  azért,  hogy ismét megerősítsék elkötelezettségüket a környezeti igazságosság mellett. Az „Erdő, a mi jó szomszédunk” elnevezésű kétnapos tanácskozást az Erdők Nemzetközi Éve alkalmából  a Dél Indiai Egyház, az Egyházak Világtanácsával és az Indiai Egyházak Nemzeti Tanácsával együttműködve rendezte meg. A több mint hatvan résztvevőt számláló konferencia célja az volt, hogy szót emeljen a teológiai és etikai szempontokon túl az egyházak által a környezet megóvása érdekében tehető lépésekről is.

A Világmisszió Évéhez kapcsolódó kiállítás nyílik

2010. november 11., címkék: india, világmisszió

A Zsinat alkalmából megnyíló tárlat dr. Németh Júlia és Pálúr Tamás missziós munkájának jellegzetes és sokatmondó pillanatait mutatja be.

Beszámoló az indiai misszióról

2010. október 27., címkék: misszió, Nagyvilág, Hírek, india

Németh Júlia és Pálúr Tamás indiai orvos-missziós útjukról képes beszámolókat tartanak Sárkeresztesen, Halásztelken és Budapesten.

A kétarcú India

2010. március 30., címkék: india, Háttér, adománygyűjtés, világmisszió, misszió

Korrupció, bürokrácia, hazugságok, az egyenjogúság teljes hiánya. Ha csak ezeket a címszavakat olvassuk, nem biztos, hogy az ország, ami elsőként az eszünkbe jut, India. Pedig sok más mellett ezeket tapasztalta Pálúr Tamás és felesége Dr. Németh Júlia, akik hat hónapot töltöttek a távoli ország egyik legszegényebb településén, Fatephurban. Hazajövetelük után rájöttek, nem érzékelhető a csaknem 6000 km.

India: néma tiltakozó felvonulás a keresztyénüldözés ellen

2010. február 03., címkék: ökumené, tiltakozás, india, egyházellenes, ÖkumenéA hatalmas, kontinensnyi Indiában január 30-án lesz Mahatma Gandhi halálának évfordulója. Ekkor néma tiltakozó felvonulást tartanak a hittestvéreink a keresztyénüldözés ellen.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.