Szüneteltessenek minden egyházi alkalmat

2020. március 16., címkék: felhívás, koronavírus

A koronavírus gyors terjedése miatt hozott kormányzati intézkedésekkel összhangban a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége a következő kéréssel fordul a gyülekezetek, lelkipásztorok és egyháztagok felé.

Konfirmáció és integráció

2018. május 12., címkék: Konfirmáció, konfirmáció vasárnapja, felhívás, konfirmáció

A szóládi gyülekezetben minden konfirmandus és családja mellett áll egy pártfogó presbiter, aki a gyülekezet szeretetteli figyelmét testesíti meg feléjük. Az Önök közösségében is kiemelten figyelnek a konfirmáció előtt álló fiatalokra? Írja meg, hogyan, gazdagítsuk egymást jó gyakorlatainkkal! – kéri konfirmáció vasárnapi írásában Hajdú Zoltán Levente.

Lépj egyet a jóság útján!

2017. szeptember 21., címkék: felhívás, viharkár

Nyolcan életüket vesztették, és több mint százharmincan megsérültek a vasárnapi viharban, Erdélyben. Súlyos anyagi károk keletkeztek a bánsági, erdélyi, valamint moldovai megyékben, ahol házak és templomok tetejét tépte le a vihar. A Magyarországi Református Egyház vezetői adakozásra kérik a jószándékú embereket.

Idén is jelölhetünk lelkipásztorokat a Dobos Károly-díjra

2017. január 17., címkék: dobos károly-díj, felhívás

Az egyházmegyék lelkészi közössége 2017-ben is olyan, a gyülekezetében hűséggel szolgáló, gyülekezetét megőrző, építő, vele közösséget vállaló lelkipásztort jelölhet a díjra, akinek gyülekezeti lelkészi szolgálati ideje legalább húsz év.

Imádságra hív a MEÖT az európai keresztyénségért

2016. szeptember 10., címkék: felhívás, imádság, ökumenikus tanács (meöt)

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) Elnöksége arra buzdítja a tagegyházak gyülekezeteit, hogy templomaikban, istentiszteleteiken imádkozzanak magyar hazánk és Európa keresztyénségének megmaradásáért és megújulásáért.

Bibliaismereti verseny fiataloknak

2016. szeptember 09., címkék: felhívás, ifi

A Magyar Bibliatársulat Alapítvány ismét meghirdeti bibliaismereti versenyét, melyen a korábbiaktól eltérően nemcsak középiskolások, hanem főiskolások és egyetemisták is részt vehetnek, a regisztrációnál közép és haladó szint közül választhatnak.

Az EVT imára hív Korea egységéért

2015. augusztus 06., címkék: koreai presbiteriánus egyház (pck), észak-korea, egyházak világtanácsa (evt), felhívás, imádság

Az Egyházak Világtanácsa (EVT) idén is arra buzdítja tagegyházait, hogy augusztus 9-én csatlakozzanak a Koreai-félsziget békés újraegyesítéséért kezdeményezett imakampányhoz.

(Ne) Engedd el!

2014. április 15., címkék: felhívás, konfi+, 2014

A Konfi+ konferenciát és szakmai műhelyt ebben az évben 2014. augusztus 24-27. között Balatonszárszón rendezzük meg. A konferencia témája: (Ne) Engedd el! – Hogyan szólítsuk meg a fiatal felnőtteket, azaz a 18-30 éves korosztályt? Igei vezérfonalunk: „Taníts úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk!" (Zsolt 90,12)

Gyűjtik a Heidelbergi Káté új fordításával kapcsolatos észrevételeket

2013. november 19., címkék: felhívás, generális konvent elnöksége (gke), heidelbergi káté

A Generális Konvent Elnöksége 2014. március 31-ig várja a fordítással kapcsolatos észrevételeket és javaslatokat.

Szobrot kaphat Bethlen Kolozsváron

2013. július 15., címkék: erdélyi reformátusok, felhívás, bethlen gábor, kolozsvár

Az idei emlékévben, Bethlen Gábor erdélyi fejedelemmé választásának négyszázadik évfordulóján egészalakos bronz szobor felállítását tervezi a Bethlen Gábor Alapítvány októberben, a kolozsvári kétágú református templom kertjében.

Legyél Csillagpont sajtós!

2013. május 28., címkék: csillagpont 2013, felhívás

Szeretnél egy kreatív csapat tagja lenni? Érdekel, milyen egy igazi szerkesztőségben dolgozni? Szívesen kipróbálnád magad a média valamelyik területén? Itt a lehetőség! Ha érzel magadban elég ambíciót, tudást és kedvet, jelentkezz a Csillagpont média csapatába! A nyertes pályázók ingyen jöhetnek a fesztiválra!

Segítség az áram nélkül maradtaknak

2013. március 18., címkék: felhívás, magyar református szeretetszolgálat, természeti katasztrófák

Az EON közlése szerint hétfőn még 16 000 fogyasztó maradt áramszolgáltatás nélkül Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Információs pult működtetéséhez önkénteseket keresünk

2013. március 04., címkék: felhívás

Az Információs sátor működtetéséhez szeretnénk minél több kommunikációs szakos hallgatót megszólítani.

„Mutasd be…!”

2013. február 05., címkék: felhívás

Most itt az idő, hogy a következő Csillagponton Te is megmutasd magad! Úgy érzed, hogy a gyülekezeted, az ifid, vagy épp az iskolád más, mint a többi református gyülekezet, ifi, vagy iskola? Be tudsz valami érdekeset mutatni számunkra? Akkor ne fogd vissza magad: „Mutass be...!"

Külföldi fiatalok a Csillagponton – felhívás gyülekezeteink számára

2013. január 30., címkék: felhívás

A szervezők arra kérik a magyar református közösségeket, ajánlják a találkozót külföldi testvérgyülekezeteik figyelmébe.

Lelkigondozói szolgálat

2013. január 30., címkék: felhívás

Önkéntesek is segítenek majd a táborozók lelkigondozásában. Szakemberek készítenek fel erre a szolgálatra. Március 18-ig lehet jelentkezni.

Dalpályázat

2013. január 30., címkék: felhívás

A Református Egyház Zsinati Ifjúsági Irodája pályázatot hirdet új ifjúsági énekek írására. A pályázat elsődleges célja a Csillagpont Országos Ifjúsági Találkozó énekanyagának gazdagítása.

Szolgálati lehetőség a Gyermekkertben!

2013. január 30., címkék: felhívás

Játszótársunk mondd akarsz-e lenni? – Ha még mindig szeretsz játszani, kicsiket dajkálni, ovisokkal együtt lenni, vagy éppen alsósokkal nagy kalandokba keveredni, köztünk a helyed. Jelentkezz önkéntesnek a Csillagocska Gyermekkertbe.

Szállás külföldieknek

2013. január 29., címkék: felhívás

Három éjszakát Budapesten töltenek a Csillagpont külföldi résztvevői, számukra keresnek szállást a szervezők.

Rendezőket és regisztrátorokat keresünk

2013. január 12., címkék: felhívás

Rendezőket és regisztrációs önkénteseket keresnek a Csillagpont szervezői.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.