Laky Adolf 105 éves adománya

2013. április 26., címkék: évforduló, budapest-fasori

Laky Adolf ötvösművész 1908-ban névtelenül juttatott adománya nagyban elősegítette a fasori református templom építésének megvalósítását.

Silentium a Fasorban

2013. március 26., címkék: budapest-fasori, evangélium színház, wass albert

A Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium dísztermében tartotta hagyományosnak számító virágvasárnapi előadását az Evangélium Színház.

Lehetünk Isten eszközei

2012. november 01., címkék: budapest-fasori, ökumenikus tanács (meöt), reformáció napja

„Van-e elég hitünk a missziói parancs betöltésére?" – kérdezte Fábri György, evangélikus felügyelő a reformációi emlékparkban, a MEÖT október 31-i ünnepségén. „Mi is lehetőségekre és feladatokra elhívott emberek vagyunk, akár Luther Márton." Erről Pelikán András evangélikus lelkész beszélt a megemlékezést követő istentiszteleten, a fasori református templomban.

Május 10.: 160 éve született a fasori templom adományozója

2012. május 11., címkék: budapest-fasori, évfordulók

Lánczy Leó húszezer koronával támogatta a Budapest-Fasori Református Egyházközség templomának felépítését. Az üzletember a Budapesti Református Egyház Erzsébet-Terézvásárosi Parochiális Kör világi elnöke és "gondnoka" volt a XX. század első évtizedeiben.

Egyedül Isten bocsáthat meg

2011. november 01., címkék: 2011, reformáció hónapja, ökumenikus tanács (meöt), Reformáció hónapja, ökumené, budapest-fasori, megemlékezés, ökumene, Ökumené

„Milyen egyház kell e nyüzsgő városba?” – hangzott el a kérdés a Reformációi emlékparkban október 31-én délután. Újvári Ferenc szerint Budapestnek cselekvő egyházra van szüksége, mely megérinti az embereket. Az úrvacsorás istentiszteletet megelőző ökumenikus megemlékezésen Huszár Pál, a Magyarországi Református Egyház világi elnöke mondott beszédet.

A gyerekekért harcolnak

2011. október 20., címkék: fogyatékkal élők, missziói központ rmk, budapest-fasori

Budapest környéki, hallássérültekkel foglalkozó oktatási intézmények tanárai és diákjai vettek részt a Tanórán kívüli és szabadidős programok a hallássérült gyerekekért című projekt megnyitó ünnepségén a budapest-fasori református gyülekezet gyülekezeti termében október 19-én.  A projektet a Református Missziói Központ (RMK) Siketmissziója valósítja meg öt budapesti, illetve Budapest környéki oktatási intézettel közösen a folyó tanévben.

Áldás, békesség legyen a tanéven!

2011. szeptember 05., címkék: budapest-fasori, tanévnyitó, Hírek, károli egyetem (kre)

Szeptember 5-én ünnepélyes keretek között nyitották meg a Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) 2011/2012-es tanévét Budapesten, a fasori református templomban. 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.