Jelentkezz református cigány szakkollégiumokba!

2018. július 31., címkék: pótfelvételi 2018, keresztény roma szakkollégiumi hálózat, felvételi, budapesti református cigány szakkollégium, wáli istván cigány szakkollégium, cigánymisszió

A debreceni Wáli István Református Cigány Szakkollégium és a Budapesti Református Cigány Szakkollégium várja azokat a fiatalokat, akik az ősztől induló képzésekben vesznek részt, vagy már megkezdték egyetemi-főiskolai tanulmányaikat.

A jövőnk attól függ, hogy milyen a képzésünk

2018. április 27., címkék: debreceni teológia (drhe), jövőképzés, reforom, wáli istván cigány szakkollégium

„A pozitív változások sokasága egyértelmű utalás arra, hogy jó úton halad a program” –JövőKépZés címmel tartott konferenciát a debreceni Wáli István Református Cigány Szakkollégium budapesti testvérintézményével és a Debreceni Református Hittudományi Egyetemmel közösen.

Felvételi a WISZ-be

2016. június 27., címkék: felvételi, cigánymisszió, Pályázat, pályázat, wáli istván cigány szakkollégium

A Wáli István Református Cigány Szakkollégium (WISZ) elsősorban cigány származású, vagy cigány közösségek felzárkózása iránt érdeklődő diákok jelentkezését várja, akik szeptembertől a Debreceni Egyetemen vagy a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen kezdik meg, vagy folytatják tanulmányaikat.

Hátrányból előnyt kovácsolni

2016. január 16., címkék: wáli istván cigány szakkollégium, cigánymisszió

„Hogyan lehet a hátrányból előnyt kovácsolni?" címmel szervezett tehetséggondozó konferenciát a Wáli István Református Cigány Szakkollégium (WISZ) január 15-én a Debreceni Református Kollégium Dísztermében.

Felvételit hirdet a debreceni cigány szakkollégium

2016. január 11., címkék: wáli istván cigány szakkollégium, felvételi

A Wáli István Református Cigány Szakkollégium felvételit hirdet a 2015–2016-os tanév második félévére.

Isten nem feledkezik el rólunk

2015. szeptember 17., címkék: wáli istván cigány szakkollégium, krszh, cigánymisszió

Az Istennel való kapcsolat lehetőségét, a társadalmi felelősségvállalás szükségességét és a Wáli István Református Cigány Szakkollégium gyakornoki programjának hasznosságát is hangsúlyozták a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat idei tanévnyitóján.

A remény emberei

2015. szeptember 07., címkék: cigánymisszió, wáli istván cigány szakkollégium

Regionális roma vezetőképzőt tartott a Wáli István Református Cigány Szakkollégium szeptember 3. és 5. között Beregdarócon. A résztvevők – többségében szakkollégisták – a cigányság generációról generációra „öröklődő" problémáiról, valamint az állam, az egyházak és a roma értelmiség felelősségéről hallhattak. A konferencián bemutatták a WISZ innovációs díjra jelölt gyakornoki programját, s az is kiderült, hogy az állam a következő három évben 1,5 milliárd forinttal támogatja a roma szakkollégiumokat.

Nőtt az érdeklődés a WISZ iránt

2015. augusztus 26., címkék: cigánymisszió, wáli istván cigány szakkollégium, felvételi

„Létszámnövekedés és a minőség fejlesztése a cél Wáli István Református Cigány Szakkollégiumban" – augusztus 17-én az idei felvételi vizsgán jártunk a változások elé néző debreceni intézményben.

A cigányteleptől a kutatólaborig

2015. július 17., címkék: wáli istván cigány szakkollégium

Srácok, ne hagyjátok, hogy összetörjék az álmaitokat! – üzeni a cigány fiataloknak Horváth József kutatóbiológus, aki a karcagi cigánytelepről indult el, hogy fölküzdje magát az egyetemi kutatólaborig. A fiatalember szerint sorstársainak a sok buktató között elsősorban önmagukat kell legyőzniük ahhoz, hogy az Isten által nyújtott lehetőségekkel élni tudjanak.

Felvételi a WISZ-ben

2015. július 02., címkék: felvételi, wáli istván cigány szakkollégium

A Wáli István Református Cigány Szakkollégium felvételt hirdet a 2015/16-os tanévre elsősorban cigány származású, felsőoktatásban nappali tagozaton tanuló hallgatók részére.

Határtalan tehetségek

2015. március 09., címkék: konferencia, tehetséggondozás, cigánymisszió, wáli istván cigány szakkollégium

Március 6-án és 7-én tartotta nemzetközi szakmai konferenciáját a Wáli István Református Cigány Szakkollégium (WISZ).

Nem szűnik meg a Wáli

2014. december 14., címkék: wáli istván cigány szakkollégium

Az elmúlt napokban napvilágot látott sajtóértelmezéssel ellentétben a Magyarországi Református Egyház (MRE) nem tervezi bezárni a Wáli István Református Cigány Szakkollégiumot.

„Lelőhetetlen vagyok, és nem ismerem a lehetetlent!”

2014. augusztus 15., címkék: wáli istván cigány szakkollégium, cigánymisszió, balogh róbert

Bár gyerekkorában unatkozott a templomban, érettségire már csak a teológia járt a fejében. Egy hónapja vette át lelkészi diplomáját Balogh Róbert, akit elsősorban az életútjáról kérdeztek a református cigánymisszió honlapján.

Nyiss utat magadnak

2014. június 25., címkék: cigánymisszió, wáli istván cigány szakkollégium

Támogatást nyert a Wáli István Református Cigány Szakkollégium (WISZ) Nyiss utat magadnak című projektje a Nemzeti Tehetségprogram keretében, Roma és szociokulturálisan hátrányos helyzetű fiatalok tehetségfejlesztésének, a mentorálást végző pedagógusok továbbképzésének és különböző szervezetek együttműködésének támogatása címmel kiírt pályázaton. A nyertes program keretében június 22-től 24-ig nyári tehetséggondozó találkozót szervezett a WISZ.

WISZ: évközi felvételi

2014. március 25., címkék: wáli istván cigány szakkollégium, felvételi

A Wáli István Református Cigány Szakkollégium (WISZ) felvételt hirdet 4 fő, elsősorban cigány származású, vagy a cigány közösségek felzárkóztatása iránt erősen érdeklődő, abban a későbbiekben feladatokat vállalni szándékozó felsőoktatásban résztvevő hallgató számára. A felvételt nyert hallgatók április 15-től be is kapcsolódnak a WISZ programjába.

Debrecenben tartották a második KRSzH focikupát

2014. február 25., címkék: krszh, wáli istván cigány szakkollégium, bölcskei gusztáv

Nyíregyházi evangélikus hallgatók nyerték a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat február 22-i tornáját. „Akik egy csapatban vannak, tudjanak egymásra számítani, akkor is, amikor nem látják egymást" – mondta Bölcskei Gusztáv a megnyitón.

„Az igaz ember, pedig az ő hite által él!”

2013. július 15., címkék: uhrin anikó, wáli istván cigány szakkollégium, tanévzáró

Habakuk próféta igéjével búcsúztatta a második tanévet és a négy végzőst a Wáli István Református Cigány Szakkollégium (WISZ) évzáróján Tóth József, az intézmény református lelkipásztora.

Legyünk szelídekké

2013. május 22., címkék: cigánymisszió, wáli istván cigány szakkollégium, meöt

Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet. Ez az igei mondat volt annak a Roma Missziói Konzultációnak a mottója, melyet a Magyar Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) székházában tartottak. A témák között szó volt a szakkollégiumokról és a társadalmi békéről.

Wálisok segítettek a jótékonysági Mága-koncerten

2013. május 21., címkék: szeretetszolgálat (mrsz), wáli istván cigány szakkollégium

A debreceni református cigány szakkollégium diákjai Mága Zoltán debreceni koncertjén vettek részt – nemcsak a hallgatóság részeként, hanem rendezőként is. Farkas Kitti szakkollégista beszámolója.

Közös felelősség – a megbékélés eszközei

2012. december 09., címkék: keresztény roma szakkollégiumi hálózat, wáli istván cigány szakkollégium, krszh

„Mi akkor is... együtt!" címmel szervezte meg a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat konferenciáját a Hanns Seidel Alapítvány, a Polgári Magyarországért Alapítvány, valamint a Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság december 7-től 9-ig Berekfürdőn, a Megbékélés Házában, ahol az elmúlt egy esztendő eseményeit, tapasztalatait, tanulságait is értékelték a szakkollégiumok vezetői, a fenntartó egyházak képviselőinek jelenlétében.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.