Keresztény roma szakkollégiumok hallgatói találkoztak Szolnokon

2019. szeptember 14., címkék: krszh, cigánymisszió

A hagyományokhoz híven immár kilencedik alkalommal gyűltek össze az ország felekezeti fenntartású roma szakkollégiumainak hallgatói a Tisza-parti városban, közöttük a Budapesti Református Cigány Szakkollégium, illetve a debreceni Wáli István Református Cigány Szakkollégium tanulói is.

„Ülj mellém!”

2018. szeptember 25., címkék: cigánymisszió, tanévnyitó, krszh

2018-ban a budapesti Jezsuita Roma Szakkollégium szervezésében valósult meg Magyarország roma szakkollégistáinak éves találkozója Tatán. Az esemény – melyen közel háromszáz egyetemi és főiskolai hallgató vett részt – református szempontból is kiemelt fontossággal bírt, hiszen jelenleg egyházunk egyik képviselője tölti be a KRSZH elnöki posztját.

„Szakkollégistának lenni életre szóló dolog”

2018. január 20., címkék: krszh, orbán viktor, cigánymisszió

„Az oktatás nemcsak ismeretek közlése, hanem betöltése egy kétezer éves útmutatásnak: vagyis misszió, diakónia, nevelés" – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Magyar Tudományos Akadémián. A Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat Budapesten rendezett hallgatói és alumni találkozóján mások mellett Bogárdi Szabó István püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának elnöke mondott imádságot.

Közös hajón

2016. szeptember 13., címkék: tanévnyitó, cigánymisszió, wisz, krszh

Szeptember 9. és 11. között Debrecen adott otthont a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat (KRSZH) idei tanévnyitó konferenciájának.

Isten nem feledkezik el rólunk

2015. szeptember 17., címkék: wáli istván cigány szakkollégium, krszh, cigánymisszió

Az Istennel való kapcsolat lehetőségét, a társadalmi felelősségvállalás szükségességét és a Wáli István Református Cigány Szakkollégium gyakornoki programjának hasznosságát is hangsúlyozták a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat idei tanévnyitóján.

Debrecenben tartották a második KRSzH focikupát

2014. február 25., címkék: krszh, wáli istván cigány szakkollégium, bölcskei gusztáv

Nyíregyházi evangélikus hallgatók nyerték a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat február 22-i tornáját. „Akik egy csapatban vannak, tudjanak egymásra számítani, akkor is, amikor nem látják egymást" – mondta Bölcskei Gusztáv a megnyitón.

Közös felelősség – a megbékélés eszközei

2012. december 09., címkék: keresztény roma szakkollégiumi hálózat, wáli istván cigány szakkollégium, krszh

„Mi akkor is... együtt!" címmel szervezte meg a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat konferenciáját a Hanns Seidel Alapítvány, a Polgári Magyarországért Alapítvány, valamint a Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság december 7-től 9-ig Berekfürdőn, a Megbékélés Házában, ahol az elmúlt egy esztendő eseményeit, tapasztalatait, tanulságait is értékelték a szakkollégiumok vezetői, a fenntartó egyházak képviselőinek jelenlétében.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.