A Világbank elnökével találkozott az EVT főtitkára

2015. május 07., címkék: szegénység, egyházak világtanácsa (evt)

Olaf Fykse Tveit, az Egyházak Világtanácsának (EVT) főtitkára a szélsőséges szegénység felszámolásában való együttműködés lehetőségeiről tanácskozott Jim Young Kimmel, a Világbank elnökével Washingtonban.

Egyiptomi Teréz anya

2012. augusztus 01., címkék: szegénység, kopt keresztyének, egyiptom

Maggie Gobran a Kairói Amerikai Egyetem professzoraként dolgozott Egyiptomban, mikor az élete egy különleges találkozás következtében gyökeresen megváltozott.

Alternatív Nobel-díj az amazonasi püspöknek

2010. december 16., címkék: latin-amerika, Ökumené, szegénység, ökumené

Erwin Kräutler latin-amerikai püspök kapta az alternatív Nobel-díjat. Az elismerést azok kapják, akik a szegénység ellen és a természet védelméért sokat tesznek.

Az ökológiai felelősségvállalás térségenként változik

2010. november 16., címkék: társadalmi igazságosság, vallásközi konferencia, európai egyházak konferenciája (cec), gazdasági igazságosság, szegénység

A „Szegénység, jólét és ökológia” című konferencia fő tartalmi szervezője az Európai Egyházak Konferenciájának héttagú munkacsoportja. A szervezők a magyarországi helyszínnel azt szerették volna kiemelni, hogy Európa egyáltalán nem homogén földrész.

Erősíteni kell az egyházak prófétai szerepét

2010. november 12., címkék: bóna zoltán, szegénység, környezetvédelem, Ökumené, gazdasági igazságosság, vallásközi konferencia, ökumené, társadalmi igazságosság, egyházak világtanácsa (wcc), teremtésvédelem, ökumenikus tanács (meöt), európai egyházak konferenciája (cec)

Véget ért Budapesten a Szegénység, jólét és ökológia című ötnapos nemzetközi konferencia. A konferencia záródokumentuma a konferencia globalizációval, szegénységgel, valamint a fennálló gazdasági rendszerrel kapcsolatos állásfoglalását ismerteti.

A szegénységről tanácskoznak Budapesten

2010. november 10., címkék: környezetvédelem, szegénység, gazdasági igazságosság, vallásközi konferencia, társadalmi igazságosság, egyházak világtanácsa (wcc), teremtésvédelem, európai egyházak konferenciája (cec)

November 9-én 32 európai ország 80 résztvevőjével elkezdődött az Európai Egyházak Konferenciája Egyház és Társadalom Bizottsága (CSC/CEC), az Egyházak Világtanácsa (WCC) és a magyarországi tagegyházak által szervezett találkozó, mely a Szegénység, jólét és ökológia Európában címet viseli.

Százhatvanezer szál rózsa és a szegények megsegítése

2010. március 08., címkék: Nagyvilág, ökumenikus, svájc, adománygyűjtés, szegénység

Különös segélyakciót szerveznek jövő szombatra a svájci egyházi segélyszervezetek. Az egész országban 160 000 szál rózsát adnak el a „Kenyeret a világnak” és a „Böjti áldozat” nevű szervezet munkatársai. Akciójukkal a kereskedelem és a szegénység összefüggésére hívják fel a figyelmet.

Caritas az európai zéró-szegénységért

2010. január 17., címkék: caritas, Ökumené, szegénység, ökumené


           
Új európai kampányával a katolikus segélyszervezet, a Caritas egész kontinensünkön arra akarja felhívni a közvélemény figyelmét, hogy üzenjen hadat a növekvő elszegényedésnek.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.