Londontól Londonig a paralimpiával

2012. július 02., címkék: paralimpia, london, sport

A brit egyházak a londoni Olimpia után, de a Paralimpia előtti időszakban ünnepségeket és programokat szerveznek. A cél többek között, hogy minél többen indíttatást érezzenek a mozgássérülteket segítő felszerelések fejlesztésére is.

Focifanatizmus keresztény módra

2012. június 12., címkék: ökumené, ökumene, sport, Ökumené

„Teljes offenzíva" - keresztény mozgalom indult Németországból. Jelszó: az ellenfél nem az ellenségünk!

Együttműködési megállapodás Csurgón

2012. március 06., címkék: csurgó, együttműködés, sport

Az elmúlt héten a csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium és a Csurgói Kézilabda Klub egy hosszútávú együttműködési megállapodást írt alá.

Református focitorna Leveleken

2011. október 12., címkék: sport, nyírségi egyházmegye

Kárpát-medencei Kispályás Labdarúgótornát szerveztek Leveleken, a helyi általános iskolában. A Nyírségi Református Egyházmegye meghívására Felvidékről, Kárpátaljáról és Erdélyből, valamint a Tiszántúlról érkeztek egyházmegyei csapatok.

KOEN-napok Kárpátalján

2011. május 12., címkék: kárpátaljai reformátusok (kre), ifitalálkozó, sport

Idén nyáron tizenkilencedik alkalommal tartanak Vakációs Bibliaheteket a Kárpát-medence öt magyarlakta területén, s közel 42 ezer gyermeket várnak az alkalmakra.

Kárpát-medencei Lelkészi Focikupa

2011. május 02., címkék: kárpát-medence, sport

A csengeri városi sportcsarnokban pénteken százharminc anyaországi, erdélyi, partiumi, kárpátaljai és felvidéki lelkipásztor mérkőzik meg egymással.

A közösségépítés sportja

2011. március 02., címkék: református oktatás, reformátusok lapja, sport

Az Aranycsapat 85 éves korábbi kapusa, Grosics Gyula is jelen volt a Lónyay Focikupa idei döntőjén, ahol a fővárosi egyházi iskolák legjobbjai mérkőztek meg egymással.

Sport és erkölcsi értékek kapcsolata

2010. november 18., címkék: xvi. benedek pápa, sport

A pápa találkozott az olasz sísport hivatásos oktatóinak egy csoportjával az Apostoli Palota Kelemen-termében, akiket Franco Frattini, az Olasz Köztársaság külügyminisztere is elkísért az olasz sí-egyesület tagjaként, és a sport jelentőségéről is szólt.

„A játék a mennyország egyik ablaka”

2010. június 22., címkék: sport, foci vb, steinbach józsef, Háttér, bölcskei gusztáv

Bölcskei Gusztáv a református világcsalád Grand Rapids-i nagygyűlése, Steinbach József dunántúli püspök egyházkerülete legnagyobb rendezvénye miatt kevésbé tudja figyelni a most zajló futball-világbajnokság első felét, de mindkettejüket foglalkoztatja az esemény. A dél-afrikai torna kapcsán Bölcskei Gusztáv beszélt a góljaik után imádkozó futballistákról, Steinbach József pedig arról is szólt, milyen szerepet játszik az ő életében a sport.

A sport és az egyházak magas rangú képviselőinek hasznos együttes ülése

2010. április 24., címkék: ökumené, németország, sport, Ökumené

A németországi Darmstadtban a sport és az egyházak magas rangú képviselői tanácskoztak arról, miként lehet a visszaéléseket mindkét területen megakadályozni. A visszaélések esetén mindkét területen a gyorsaság a legfontosabb, amivel a visszaéléseket azonnal fel lehet számolni.

Nárcisz futófesztivál

2010. április 06., címkék: sport, debrecen, Hírek, bölcskei gusztáv

  Idén is lesz Nárcisz futófesztivál Debrecenben. A Magyar Hospice Alapítvány Méltóság mezeje programjának egyik kiemelt eseménye a futófesztivál, amelyet idén Bölcskei Gusztáv tiszántúli püspök és Kósa Lajos Debrecen polgármestere indít el.

Református focikupa 2010

2010. március 30., címkék: Hírek, kecskemét, refisz, sport, ifjúsági misszió, református oktatás

  Idén a kecskeméti GAMF-pályán kerül sor a REFISZ kispályás labdarúgó kupára április 10-én. A református gyülekezetek ifjúsági csoportjai, közép-, illetve felsőfokú oktatási intézményeink diákjai köréből alakított amatőr – egyesületben nem igazolt játékosokból álló–  csapatok nevezhetnek.

A remény kerek, mint a foci

2010. március 10., címkék: Nagyvilág, német protestáns egyház (ekd), foci vb, alternatív egyházi alkalmak, sport

A német gyülekezetek a foci vb idejére nyilvános kivetítőket használnak és istentisztelet mellett, illetve azon kívül épületeikbe várják a foci-rajongókat.

Egyházak a téli olimpiai játékokon

2010. február 12., címkék: Nagyvilág, német protestáns egyház (ekd), olimpia, sport

Egyház és sport témakörben, „Benne vagyunk” címmel  a német protestánsok és katolikusok füzetet adtak ki, amiben az téli olimpia idejére imádságok, bibliai elmélkedések, áldásformulák olvashatók.

Kézilabdás osztály Csurgón

2009. november 14., címkék: csurgó, református oktatás, Hírek, sport

Magyarországi Református Egyház Kézilabdás osztály indul a jövő tanévben a Csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnáziumban. A sport tagozat az élvonalbeli csurgói férfi, valamint a másodosztályú női kézilabda klub utánpótlás bázisaként működik majd.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.